[]

Buzluğu dolduruyoruz

Şimdi zamandan kazanmak için buzluğa atmalık yiyecekler düşünüyorum. Benim bildiklerim haşlanmış nohut, kuru fasulye, pişirilmiş pide ya da pişmemiş olarak köfte, börek, sarma vs. Ayrıca bazı sebzeleri fazladan doğrayıp Superfresh donmuş sebze misali atabilirim. Soğan, patates, bezelye vs. Kabak, havuç gibi sert sebzeler aynı şekilde konabilir mi? Veya pişmiş sebze yemeği? Meyve de koyuyorsanız hangileri olabilir? Önerilerinizi alırım.




 
Sarımsak süper iş görüyor, rende domatesleri de pişirmeden küçük poşetlerde saklıyoruz biz bir yemeklik kadar.
En kralı da et suyu, güzelce haşlanmış kemik ve et suyunu bildiğimiz plastik bardaklarda dondurarak saklıyoruz her an et suyu doğal ve hazır bulyona gerek kalmıyor,

  • erty_ksk  (13.04.19 14:19:33) 
buz torbalarına domates rendesi doldurabilirsin - ben kış hazırlığı olarak domatesleri robottan geçirip buz torbasına koyup donduruyorum.

haşlanmış bakliyatın yanı sıra haşlandıktan sonra yemeğe çevrilmiş nohut, kuru fasulye vb. buzluğa atabilirsin. benzer şekilde pirinç ve bulgur pilavı da olur. bir önceki akşamdan buzdolabına indirirsin, akşama ısıtıp yersin, hazır yemek işte.

mercimek, ezogelin gibi çorbaları biraz konsantre yapıp buzdolabı poşetlerine porsiyonluk doldurup buzluğa koyabilirsin, yine önceki akşamdan çıkarırsın, biraz sulandırarak ısıtırsın.

doğranmış soğan mutlaka olsun, çok pratik oluyor. kullanıyorsan kaşar rendeleyip koyabilirsin.

dediğin gibi köfte, börek, kek-kurabiye, pizza vs iyi olur. kabak tatlısını da porsiyonluk bölüp koyuyorum ben, başka tatlılar da oluyordur. kremalı tatlılar pek uygun olmayabilir.

kabak çiğ halde buzlukta saklanmaya pek uygun değil (veya ben becerememiş olabilirim). bence pişirip saklayabilirsin. geçenlerde olur mu acaba diye tereddüt ederek pişirilmiş zeytinyağlı pırasa koymuştum buzluğa, oluyormuş, çıkarıp yediğimde gayet güzeldi. buradan yola çıkarak başka sebzelerin de pişirilip buzluğa koyulabileceğini tahmin ediyorum.

semizotu, taze fasulye, bezelye gibi çiğ halde dondurulmaya uygun sebzeleri de buzdolabı poşetine koyarken içine soğan, domates rendesi ekleyebilirsin, kolaylık olur pişirirken. havuç da ufak doğranıp veya rendelenip koyulabilir, çözdürmeden pişireceksen olur yani.

ben yapmıyorum ama annem patlıcan, biber közleyip buzluğa koyuyor.

erty'nin dediği gibi tavuk/et/sebze suyunu da buz torbalarına doldurup saklayabilirsin.
  • pati  (13.04.19 14:36:52 ~ 14:38:02) 
Bende 10 kilo kadar dogranmis sogan, 5 kg haslanmis dilimlenmis patates, 1 kg falafel, 3 muz, bolca borek, ekmek, milfoy, dondurulmus bogurtlen var. Zam gelmeden stokladim.


  • Traveler  (13.04.19 15:08:25) 
Cig yaprak sarma
Zeytinyagli sarma ve dolma
Turlu yapmak icin kesilmis cig sebze karisimi (domates, patlican, patates, kabak, biber)
Corba yapmalik ve yemeklere katmalik rendelenmis domates ve et suyu
  • nax  (13.04.19 18:04:54) 
Yukaridakilere ilave kereviz ve havucu rendeleyip zetinyaginda biraz kavurup soguyunca porsiyonluk posetlere koyuyorum.cikarinca yogurt sarimsakla falan hazırlıyorum.
Bolca erik,vişne,portakal ve limon koy kaynatip meyve suyu yapıyorum. Sogani salca ile kavur her yemeklik posetle. Eti pisir yemeklik porsiyonla hazır olunca o da iyi oluyor.
Bamya limon yada limin tuzuyla hasla sogut domates dogra porsiyonluk posetle.
Bugday hasla corbalik.
  • brnbrs  (13.04.19 18:45:24) 
Burada yazılanlara ek olarak tavuk veya eti haşlayıp soğutuktan sonra buz küpü torbasına koyuyorum. Bardaklara koymaktan daha pratik oluyor. Ayrıca bir de patlıcan alıp karnıyarık yapıyorum. Bitmiş hali soğuduktan sonra donduruyorum. Tabi kayınvalidem patlıcanın sadece ortasını oyup iç harcı eklemeden de koyup donduruyor. öyle daha pratik geldi benim gözüme.
Evde tavuk göğsü ve tavuk budunu eşit karıştırıp tavuk döner yapıyorum. Buzlukta donduruyorum. Ispanak ile uğraşabilirim dersen ıspanak yapraklarını şoklatıp saklamak mümkün.

  • ceyhan prensi adana  (14.04.19 12:43:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.