[]

Win 7 Harddisk birlestirme

Gecenlerde format atarken C: diskine yanlislikla 500 gb verecegime 50 gb vermisim. simdi disk doldu. Ne varsa aliyorum atiyorum D:'ye, E:'ye falan ama, bazi oyunlar falan direk kuruldugu icin C;'ye, yer kalmadi su anda. Oyunlarda da takilmaya basladi. 2 dakika da bir 1'er saniyelik 3-4 takilma oluyor geciyor.

Simdi derdim format atmadan D: diskini(150 gb) C: ile nasil birlestirebilirrim. D:'yi bosaltabilirm gerekirse. Format atmak istemiyorum. Boylece halletmem lazim.

Eskiden XP zamaninda Partition Magic ile yapardim ama, Win7'de calismadi.

not: (bkz: aradim mamafih bulamadim)

 
raid 0 diye bir mevzu var belki ilgilidir. (bkz: raid 0)


  • Kafkaslı  (30.03.10 18:25:26) 
win7 nin kendi toolu var. bilgisayarim a sag tiklayin. yonet diyin. cikan pencerede disk yoneticisi var. ordan c yi extend edebilirsiniz. d nin icini baska bi partitiona aktarin. sonra d yi silin ve c yi extend edin. daha gelismis bir tool olarak acronis disk management i oneririm. her turlu tasima, buyutme, birlestirme, kucultme islerinizi yapabilirsiniz.


  • crucio  (30.03.10 18:25:46) 
masaüstünde bilgisayarım sağ tıkla yönet diyorsun gelen ekranda Disk yönetimi ve sağda C: ye sağ tıkalyıp "Birimi genişlet" diyorsun o bir hesaplama yapacak ve diğer bölümden maksimum ne akdar alabileceğini sana söyleyecek gelen ekranda istediğin kadar ayır ve tamam de artık C bölümü genişledi.


  • edip  (30.03.10 18:27:22) 
sagolun millet, hemen deniyorum. lan disk management'i unutmusuz lan :) eskiden format atarken diski bolmeyi unutunca ordan yapardik demi yahu :)


  • arnatuile  (30.03.10 18:37:09) 
dur!

acronis disk director indir onla yap. win7 nın tool ile yapma.
  • bryan fury  (30.03.10 18:46:02) 
anam!!! durdum, oyle edeyim. ama neden??


  • arnatuile  (30.03.10 18:48:23) 
win 7 nın tool u hdd leri istedigin gibi ayırmıyor. kendi begendgi seilde yapıyor. +veri kaybetmen olası.


  • bryan fury  (30.03.10 19:02:41) 
hmm, tamam o zaman ustad. gerci bu acronis seysi de hep boot cd yahu. nerden bulcam bos cd yi simdi. dvd'ye yazsam olurmu ki acaba :)


  • arnatuile  (30.03.10 19:11:22) 
maalesef bu program isimie yaramadi. win 7 desteklenmiyormus. uyumluluk modu da ise yaramadi,


  • arnatuile  (30.03.10 19:23:30) 
acronis win7 ile calisiyor ben kullaniyorum. muhtemelen eski bir versiyonunu indirmissindir. ayrica win7 toolu da iyidir. istedigin gibi birlestirme yapabilirsin. kendi kendine is yapma gibi bir durum soz konusu degil. onu da bircok kez kullandim.


  • crucio  (30.03.10 20:10:41) 
10.8222 versiyonuydu indirdigim. sonmus galiba. herneyse, win7 tool;u ile hallettim zaten. herkese tekrar tesekkurler.


  • arnatuile  (30.03.10 20:33:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.