[]

televizyon 101

Selamlar,
Uzun zamandır evimde tv yok, arada bir kaç yılı saymazsak neredeyse 15 yıl. tv'deki yeni teknolojilere bayağı uzağım yani. en son bıraktığımda teleteksten maç sonuçlarına, borsaya filan bakılıyordu :)

Film, dizi vb hep bilgisayardan izliyorum, 21" monitorümden. Yakın zamanda bir de netflix'e üye oldum. Daha önce hiç aklımda yoktu ama yavaş yavaş acaba büyük ekran bir tv mi alsam demeye başladım.

Normal tv kanallarını izleme niyetim yok, anten bile bağlamam, sadece film, youtube video filan izlerim.

Ne yapsam? İyi bir bilgisayar + iyi bir tv mi alsam? Yoksa tek başına iyi bir tv alarak da istediğim gibi kullanabilir miyim? TV için olmazsa olmaz özellikle nedir mesela? Bilgisayar da al derseniz o vakit hdmi çıkışlı (şimdiki teknoloji bu mu emin değilim) güçlü bir ekran kartı mı almam gerekir?

Soruma vakit ayıracaklara şimdiden hürmetler.

 
Valla bizde philips marka bir televizyon var. 50 inch smart tv. Youtube, netflix, blutv gırla. 7 aydır evliyiz normal yayını toplasan 10 kere izlemedik. internet tarayıcısından da izleniyor istediğiniz gibi. Biz çok memnunuz. Modem de tv'ye yakın olunca tadından yenmiyor.


  • matilda  (12.04.19 13:58:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.