[]

HPV'yle Savaş

Bugün ne yazık ki HPV testim pozitif çıktı. Rahim ağzı kanserinde en yüksek tipler olan 16, 18, 31, 33, 68 ve üç tip daha var (cinsiyet kadın). Sorularım şöyle:

1) İnternette herkes "Bende tip 16-18 var." tarzında yorumlar yapmış. Ben hayatımda 1 kişiyle birlikte oldum ve hala o kişiyle birlikteyim. Zaten bana da ondan geçti ama bende nasıl 8 tehlikeli tip birden oluyor? Bu kadar fazla çıkması anormal bir durum mu?

2) Şu an görünür mantarım yok ve bende o bilinen şekliyle siğiller oluşmadı. Doktor vajina deliğinin iç kısımlarına yakın yerde çok ufak beyaz şeylerin siğile benzediğini söylemişti. Kadınlarda genel anesteziyle yakıyorlarmış. Böyle bir şeyi asla istemiyorum. Bende HPV olmasına rağmen vajinanın görünür yerlerinde siğil olmaması iyi bir şey mi? Delik içindekiler siğil ise bunları yaktırmasam ne olur?

3) Bilindiği gibi, HPV'nin bir tedavisi yok. Fakat şekeri, gluteni ve sigarayı bırakıp, probiyotik ve vitamin destekleriyle bunu negatife çevirenler olmuş. Böyle bir şey mümkün mü? 6 ay sonra vücuttan temizlense bile tekrar geri döner mi? (Bunu sormaktan çekiniyorum ama kimyasal/doğal keyif verici maddelerin çok sık olmamak şartıyla kullanımı hastalığı tetikler mi?)

4) Diyelim ki şekersiz, glutensiz beslenmeyle bunu geçirme şansı var. Burada şekersiz ve glutensiz beslenmeden kastedilen bunları asla ve asla tüketmemek mi? Ayda sadece 2 kez çikolata ve ekmek yesem başladığım noktaya mı dönerim mesela? Hurma, bal ve meyve de şekerden sayılıyor mu?

5) Ben HPV'yi negatife çevirsem bile partnerimde de negatif olmadığı sürece tekrar tekrar bulaşır mı? Aynı yöntemlerle erkeklerde de negatife dönme şansı var mı? Erkekte aktif lezyon yokken test yapılamıyor diye biliyorum. O zaman nasıl anlayacağız onda hangi tipler olduğunu veya negatife döndüğünü?

6) Cinsel ilişkinin ertesi sabahı erkek arkadaşımın dudağında ilk kez uçuk çıktı ve aynı gün benim vajinamda acı başladı. Ben genital uçuk olduğunu düşünerek, sonraki gün doktora gittim. Uçuk değil ama siğil ve yoğun akıntı çıktı ki bu akıntı sonrasında korkunç bir mantara dönüştü (Vajinayı koruyan yararlı bakterilerin tamamı yok olmuş.) Testi hemen o gün yaptırdım. Bunlar 10 gün önce oldu. Son bir kaç gündür erkek arkadaşımın gırtlak-bademcik taraflarında tahriş/yara gibi bir şey oluştu ve uyurken ağzından kan akmaya başladı. İlişki sonrası erkek arkadaşımın ağzında çıkan uçuğun ve bir kaç gün sonra boğazında oluşan yaranın bendeki HPV ile ilgisi olabilir mi? (HPV'nin erkeklerde ağız-yutak kanserine sebep olduğunu okudum.)


Bunlara ek olarak belirtmek, uyarmak istediğiniz herhangi bir konu veya tavsiye varsa yardımcı olursanız gerçekten çok sevinirim.

Son olarak böyle bir şey başıma geldiği için çok ama çok üzgünüm. 3 sene önce ilişkimiz başladığında erkek arkadaşım siğil tedavisi gördüğünden ve geçtiğinden bahsetmişti. Yine de aşı olmamı tavsiye etmişti fakat ben nasılsa geçmiş diyerek 1000 liralık o aşıyı pahalı olduğu için yaptırmamıştım. Meğerse, erkeklerde siğil tamamen geçse bile virüs vücutta yaşamaya ve bulaşmaya devam ediyormuş. Bu nedenle herkesin tedbirli olmasını öneriyorum..

 
çok ama çok üzgün olunacak bir durum yok. cinsel hayatı aktif olan insanların %80'i hayatlarının bir dönemi hpv kapıyor. bunların %90'ı kendi kendine vücuttan temizleniyor.


  • kamile necaset  (11.04.19 21:35:09) 
@kobuchu hiv uçuk yapan virüs değil. hpv vücuttan gitmiyor diye bir şey yok. 0 bilgiyle niye medikal tavsiye veriyorsunuz?


  • kamile necaset  (11.04.19 21:36:20) 
@kamile necaset
HPV'nin toplumda çok yaygın olduğunu biliyorum. Fakat bende çıkan tiplerin hepsinin yüksek kanser riski taşıması nedeniyle rahat olamıyorum. Zaten fazla rahat olduğum için böyle bir şey başıma geldi. Ayrıca kendimi her boku bilen olarak görürdüm. Böyle cahilce bir hareket yapabildiğim için de kendime çok kızgınım.

  • jacque  (11.04.19 21:42:50) 
korktuğum konulardan biri. yazılanları okudum ve konu hakkında hiç bir şey bilmediğimi anladım.


  • scudman1  (11.04.19 22:33:51) 
bu isin en onemli kismi, kendini internetteki urkutucu bilgilerden uzak durmak. interneti bi aciyorsun masallah sanki her hpv'li hindistan'da doktora gitmek yerine kocakari ilaclariyla daha da kotu olan insanlar olacakmis bir intiba cikiyor. sen kendi vucuduna bak o kadar kotu durumda olmadigina bir inan.

daha sonra da bagisiklik sistemi, hijyen ve hayat kalitene dikkat et. bunlar bende yaramisti. yaklasik 4 yil oldu hicbirsey yok.

detayli tavsiye verecek olursam,

o bolgeyi temiz tut. her gun mumkunse islak mendille temizle. ozellikle yazlari.
uyku, yemek, spor vs..hayat kaliteni arttiracak seylere ozen goster.
bende antiviral ve bagisiklik sistemi arttiri iki ilac ise yaramisti. doktor tavsiyesi ile bunlari da ekleyebilirsin todo listene.
  • mayeskuel  (12.04.19 09:41:55 ~ 09:43:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.