[]

Hakikaten nasıl olacak o iş?

Sudanda darbe olmuş, 30 yıllık meşru, seçimle iktidara gelen, milli iradenin tecil ettiği parti ve lideri tutuklanıyormuş. Rusya'da yapıştırmış, seçimle gelen partiye darbe yapiyirler kabullenemeyiz falan diye.

30 sene boyunca bu adam ülkenin ilimlerine nüfuz etmiştir, darbe olmasa nasıl kurtulacaktı bu olumsuz liderden mazlum sudan halkı?
Darbe olmasa nasıl kurtulacak bu gibi eksi yönde gelişmiş ülkecikler?

 
bazı ülkelerin siyasi kültürlerinde seçimle giden ya darbe ile ya ölüm ile gider. bu genelde Arap ülkeleri, azgelişmiş ülkeler için geçerli.


  • babilbaligi  (11.04.19 12:00:12) 
aralık aynıdan beri protestolar devam ediyormuş, biraz da dış güçler fiştiklemiştir.

dış güçler fiştiklemeyip gaz vermeden katiyen darbe falan olmaz hiç bir ülkede kolay kolay.

neyse belkide rusya var bunun altında bilemeyiz, rusya artık ne planlıyor ya da ne düşünüyor bilmiyorum ama ya oraya bi kaç alet ekipman yerleştirdi, radar, nükleer füzeler, uzun menzilli vıttırıvızıklar falan

ya da öylesine işkembeden salladılar meydanı boş bulup.

sudanın rusya ile ne işi olur allahaşkına, adamlar açlıktan ölüyor şu fotoğraflara baksana.

www.google.com

ben şahsen sudanın gerçekten açlık çeken ve kabile hayatı yaşayan insanların darbeymiş siyasetmiş pek uğraşacağını sanmıyorum. varsa bi başkentleri belki oradaki insanlar, hökümet değişir de bize belki ekmek çıkar diye düşünebilir.
  • killerbee  (11.04.19 12:08:42 ~ 13:43:16) 
"meşru, seçimle iktidara gelen, milli iradenin tecil ettiği parti"

gercekleri bilmiyorum ama yukarida yazdiklarinin dogru oldugundan sen emin misin?
  • Traveler  (11.04.19 12:58:03) 
"Sudanda darbe olmuş, 30 yıllık meşru, seçimle iktidara gelen, milli iradenin tecil ettiği parti ve lideri tutuklanıyormuş."

iyi sallamışsın. baştaki eleman zaten darbeyle geldi oraya. darbeyle gelen darbeyle gider desen olurdu.
  • del piero10  (11.04.19 14:34:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.