[]

Manuel Şanzuman Kondisyonu Hk.

Merhaba,

2009 model mazda 3 sedan almayı planlıyorum, 120.000 km'de. 2.0 lt benzinli.

bugün test sürüşü yaptım; motor sorunsuz görünüyor, vites geçişleri de sorunsuz. ancak 2. viteste kalkmaya çalıştığımda şanzumandan ses geliyor ve zorlanıyor araba. normal de 2. viteste yavaş da olsa sorunsuz kalkabilmesi lazım, benim corolla'da öyle mesela, zorlanır ama ses yapmaz.

yine mesela çok yavaş hızda (10-20) 3. viteste hızlanmaya çalıştığımda yine ses yapıyor.

yani şanzumana yük bindiğinde şanzumandan ses geliyor.

bu bir sorun mudur yoksa araçtan araca karakteristik bir durum olabilir mi?

sorun ise, neden kaynaklanıyor olabilir? başıma nasıl işler açabilir?

 
"normal de 2. viteste yavaş da olsa sorunsuz kalkabilmesi lazım" çok güldüm buna :) 2.000 motor araba 2. viteste kalkar mı hiç? yokuş aşağı fln olması lazım kalkabilmesi için. 1.2 motor araba kullanıyorum, o bile 2. viteste kalkarken ıkınıyor.

kendi toyotanı da sürekli 2. viteste kaldırıyorsan baskı balatanın halini merak ediyorum doğrusu.
  • trajikomix  (10.04.19 02:19:34) 
gülecek bir şey yok, hemen hemen her araç 2. viteste sorunsuz kalkar. onlarca farklı model araba kullandım, yaklaşık 20 yıldır en az 300.000 km yol yaptım. elbette sürekli 2. viteste kaldırmıyorum, ama sorunsuz kalkabiliyor 2. viteste. babamın 93 model 1.5 lt arabası da kalkıyordu, öyle diyeyim.

2 lt arac kalkar mı hic 1.2 bile ıkınıyor demissin, yüksek hacimli yani daha güçlü motorun şanzumana bindirdiği yük daha fazla olduğu için daha mı zor kalkıyor 2. viteste?
  • lordoz  (10.04.19 03:20:48) 
üçbin 2bin motorlu araçlar 2. viteste daha rahat kalkar. komşumuzda var bu araçtan sıkıntısız kullanabiliyor. bu sorun kronik olmayabilir. şanzımandan anlayan ustalara bir gösterin.eğer düzgün debriyaj kullanımı olmadıysa sıkıntı olabilir.


  • mikahakkinen  (10.04.19 09:24:38) 
1,2 kullanan arkadaş ağır saçmalamış. Motor hacmi, gücü arttıkça 2>1.2 2.viteste kalkma durumu kolaylaşır. Yani 2 litre motorlu bir araç 2. viteste kalkabilir. 1.2 motorluya kıyasen daha kolay kalkar.
2. ve asıl önemli konu aracın baskı balatası yeni ise kavraması net ise. araç dizel olsun banzinli olsun fark etmez çok daha kolay stop eder. Aslında aracın 2. viteste yavaş yavaş kavraması tutup yürümesi sanılanın aksine iyi bir şey değil. Baskı balata biraz eskimiştir, çok az kaçırıyordur bu durumda 2.viteste kalkması daha olası. Baskı balatası sıfır olan bir araç çok net kavrama yapar ya tutar ya bırakır bu durumda araç stop eder.

  • wolfg  (10.04.19 09:24:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.