[]

Katılımcı Bulma Yöntemleri

Selam, tezim için uzak mesafe ilişkisi olan kişilerden veri toplamam gerekiyor. Erkek katılımcı sayım biraz az ve ilişki süresinin de 2yılî geçmiş olması gerekiyor.

Sorum şu, ben bu insanlara nasıl ulaşırım online olarak?(anketim online) Atamayla ayrı düşenlere, uzun yol kaptanlarına/şöförlerine ve benzeri özel durumlara sahip insanların toplaştığı anketimi yaygınlaştırabileceğim forum ya da facebook grupları var mıdır ki?

Anketim online ve 15 dk sürüyor. Nasıl eksik katılımcıları tamamlarım fikirlerinizi bekliyorum :)


-İnternet kullanıcısı kişilere online platformlardan erişmem gerekiyor :( Geçerlilik açısından ve etik kurul izinlerimden dolayı Türkçe olması mecburi :(

-Facebook vs. grup adı önerisi var mı akademiklerle ilgili?

 
ldr'ler 2 sene sürmez ondan bulamıyorsun :)


  • kimlanbu  (09.04.19 21:51:22) 
@kimlanbu sürenler var aslında(ben mesela:D ) hep ldr olmak zorunda değil yakın başlayıp uzaklaşan da oluyor. ona öneriniz var mı :)


  • kullanıcıadımbuolsun  (09.04.19 22:02:26) 
Dolmuş duraklarına falan gidip sorun, vardır illa ki ülkeler arası şoförlük yapıp evli olan, sevgilisi olan tanıdıkları birileri. Yer müsaitse bir çay ismarlayin tel no/kart falan bırakın, daha hatırlanır olursunuz.

Eğer geçerliliği etkilemeyecekse, ki anket demissiniz, başka dillere de çevirmek bir seçenek olabilir; baktınız Türkçe bulamadınız aynı kriterlerde kişilerin toplastigi online mekanlarda birilerini bulursunuz.

Alamanci akrabalar tanıdıklar varsa onlara sorulabilir belki.
  • encookbensevinnolur  (09.04.19 22:31:56) 
Akademik personel site forumunda tez için anket bölümü vardı. Belki orası olabilir. Akademisyenler arasında da uzak mesafe olabiliyor.


  • antikitleruhlu  (09.04.19 22:32:56) 
@antikitler ruhlu hangi siteden bahsediyorsunuz acaba?


  • kullanıcıadımbuolsun  (09.04.19 22:40:04) 
sözlükte uzak mesafe ilişkisi başlığına yazanlara anketi yollayıp doldurmalarını rica etmek :)


  • centrolenidae  (09.04.19 23:08:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.