[]

Üçlü Priz Çalışma Mantığı

Aslında çoklu priz çalışma mantığı nedir demek istiyorum? Özellikle bir çoklu prize birden fazla elektrikli alet taktığımızda nasıl davranır? Bilgisayardaki güç kaynağı gibi aletlere ana prizden her aletin istediği kadar enerji mi verir? Bunları açıklayacak, link verecek, video önerecek(ingilizce olabilir) arkadaşa minnettar olurum. ikramlarda bulunurum.




 
  • iddaaci  (09.04.19 19:51:54) 
enerji verilmez, alinir. 3 adet + 3 adet - gibi dusunebilirsiniz. kablolar ayni ,sadece ekstra takilacak yer veriyor 3lü priz


  • vhs kaseti  (09.04.19 20:12:10) 
elektrik enerjisi santralde üretilir, yüksek voltajlarda taşınır şehir merkezinde enerjinin kullanılacağı yerde indirici trafolarla evdeki prize verilir, 154 kv ile taşınır, ordan 34 kv, mahallelerde de 380 volta iner. sizin evdeki prize gelen kablo bir trafonun çıkışıyla irtibatlıdır. atıyorum trafo 400 kva ise o trafoya yaklaşık 400000 watt yük binebilir. (s=p/q) elektrik iç tesisat yönetmeliğine göre, özel linyeler dışındaki (bulaşık mak,fırın, çamaşır mak) prizler 300 watt hesaplanır. 500va üstü güç çekilecek prizler trifaze olmalıdır. çoklu priz mantığı şöyle örnek verebilirim, bir pirizi bakır kablo yoluyla faz ve nötr girişini dağıtarak birden fazla giriş almasını sağlıyorsun ama o prizi besleyen kablo 3x2,5 tur, ve bu kablo maks 23 amper taşıyabiliyor. yani tek kişilik ve 200 kg bir asansör yerine 3 kişi yada 4 kişi taşıyan ama yine totalde 200 kg kapasitesi olan bir asansör düşün. priz yani insan sayısı çoğalabilir ama çekeceğin güç yine bellidir yani kg. aşırı yük bindirirsen kabloyu yakarsın.


  • Golgi  (09.04.19 21:04:00 ~ 21:05:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.