[]

yataklı trenle yolculuk?

yarın eskişehir'den izmir'e gideceğim yataklı trenle. tek başıma ama odalar iki kişilik. ben yatağımı seçip alınca tekrar baktığımda diğer yatak da dolu göründü. başkası da mı almış oluyor yoksa ben alınca o oda tek bana mı oluyor?

www.eksiduyuru.com

şurada biri daha sormuş ve bir kişi alınca odanın kapandığını, tek başınıza olduğunuzu söylemişler de. son durumdan emin olamadım.

 
ben o duyuruda söylenilenin aksini düşünüyorum. yatak aldığımızda dört kişilik vagondaki yasaklardan birini kullanabilmiştik tabii ki. vagonun size ait olmasını istiyorsanız ayrı bir ücretlendirmesi olmalı. yanılıyorsam da öğrenmiş oluruz.


  • sanat guresi  (09.04.19 19:43:26 ~ 20:11:47) 
bildiğim kadarıyla diğer yatağı da başkası satın aldı. yataklı vagonlarda odada tek kalmak için iki yatağı birden satın almıyorsanız diğer boş yatağı başka birisi alabilir.


  • halken  (09.04.19 20:00:03) 
Doğu ekspresinde ben de tek yatak satın aldım ama kompartmanı kapatıyor. Yanınıza kimse gelmiyor. İki yataklı vagonda tek yatak seçtiğinizde fiyat ona göre belirleniyor zaten. Trende de sormuştum ikisini birden aldınız demişti.


  • şubatsonrası  (09.04.19 20:13:43) 
İki yataklıysa oda sizin.


  • denizgonen  (09.04.19 20:21:00) 
soruya kaynak. aynı şey yurt dışı hedefli trenlerde de geçerli midir?


  • sanat guresi  (09.04.19 20:27:59) 
uzun zamandır konvansiyonel trene binmedim, fala öyle midir bilmiyorum, büyük ihtimalle öyledir ama.

şimdi bir yataklı vagon var, bir de kuşetli vagon var.

yataklı vagon otel gibi, lüks. kompartmanda iki yatak var ve o kompartman size ait. kapısı kilitleniyor. oda servisi var, odada lavabo var, yatağınızı o vagona özel kondüktör hazırlıyor. bildiğin yürüyen otel. tek yatak da alsanız oda sizin oluyor. fiyatı da ona göre tabi. yani 2 kişi alırsan 200 lira, tek kişi alırsan 100 lira değil, daha pahalı.

kuşetli ise 4 kişilik kompartman. lüks bir tarafı yok, lavabo yok, kapıda kilit yok, oda servisi yok. duvardan çekince açılan karşılıklı iki katlı yataklar var. bunlarda sadece tek bilet alıyorsunuz, diğer üçünü başkası alıyor. "örtülü kuşetli" denen bir hadise var, onda yastık yorgan da veriyorlar ama sadece veriyorlar, yatak hazırlama falan yok. bu elbette yataklı vagona göre daha ucuz.
  • kibritsuyu  (10.04.19 18:36:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.