[]

annem için protez diş-damak yaptıracağım

merhaba, annem 65 yaşında. alt ve üst çenede 3-5'er tane dişi var ve mevcut protezleri oturmuyor ağzına. özel bir kliniğe gittik alt için diş-damak yaparız dedi ve 1500 tl ücret çıkardı. üstteki mecvut için de tekrar kontrol yapacak ve muhtemelen üst için de aynı şeyi söyleyecek.

öneriniz ne olur başka bir yöntem var mıdır, fiyat uygun mu sizce? devlette nasıl olur bilmiyorum. konu hakkında fikri olanlar yardımcı olursa çok sevinirim.


 
tedavi önerisi diye bir şey olmaz. kimse de dişleri görmeden, muayene etmeden bir şey diyemez.

ortalama çene başı 4 diş var ve bunlara kaplama yapıp sonrasında hareketli protez(damak) yapacaksa ve hepsine toplamda 3000 tl istediyse bence bedava. fiyat çok uygun. hatta bu euro ile nasıl bu kadar ucuz bilemedim.

devlette hareketli protez(damak) bedava. diğerleri de bedava. damak için risk az, en kötü zamanına olur olan. yaptırsın sonra beğenmezse özelde bir daha yaptırsın.
  • bir ileti paylastim  (09.04.19 16:15:06) 
15.000 degil dimi? 1500? gercek olamayacak kadar ucuz geldi bana


  • try again fail again fail better  (09.04.19 16:27:21) 
Diş hekimliği fakültelerinde öğrenciler ders/ödev vs. kapsamında ücretsiz yapıyor. Yakınınızda varsa bir sorun.


  • kibritsuyu  (09.04.19 17:13:09) 
1500 cok ucuz bence, 10 sene once saglam bir yerde 4'lu kaplama yaptirdim kendime, 1000tl civari tutmustu.

eger imkanin varsa discide ucuza kacmak iyi degil, ben cok kaplama soktureni gordum, kadinin agzina uymazsa dissiz gezmesi daha iyi eziyet cekmesindense. mevzu bahis annen sonucta.

ben olsam gerekirse kredi cekerim ama anamin agzina boktan malzeme koydurtmam. iyi bir yerde yaptirt, parasi neyse ver..
  • cooperr  (09.04.19 18:11:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.