[]

Siyasi görüş farkından ilişki çıkmazındayım.

Sizde siyasi görüşünüzün farklı olduğu kişilerden soğuyor musunuz?

Durum şöyle ki, bir süredir görüştüğüm ve iyi anlaştığım biri var keyif alıyorum birlikteyken. Seçim muhabbetlerinde malum partiye oy verdiğini öğrendim. Keşke öğrenmeseydim. Birden sorgulamaya başladım ve soğudum birazda. Görüşmeleri azalttım, hatta 3 gündür neredeyse irtibata geçmiyorum mesajlarına dönmüyorum. Ama bu isteyerek yaptığım bir şey değil, mesela dün gece ve bu sabah ''özledim'' mesajları attı. Bende özledim ama yazamıyorum içimden gelmiyor. Tekrar o sıcaklığı yaşamak istemiyorum sanırım, hiçbir ortak yönümüz olmayacak gibi düşünüyorum.

Kendimde sorguladıklarım,

Saygısızmıyım; Bugüne kadar hiçbir düşünce, din, cinsel tercih vs. hep saygı duydum. Aklımdan bile geçirmedim yargılamayı.

Tahammülsüzmüyüm; Geniş kapsamlı düşündüğümde öyle bir durumda yok. Basit bir örnek, ''Siyaset, takım tutmak gibidir'' derler. Koyu Fenerbahçe taraftarıyım, iki haftada bir İzmir'den İstanbul'a o rezilliği çekip maç izleyip geri dönerim. Ama Partnerimin Galatasaray, Beşiktaş yada herhangi bir takımı tutması beni rahatsız etmiyor. Hatta tuttuğu takımın formasıyla birlikte maç seyretmek çok güzel, farklı bir mutluluk veriyor bana.
Ama o o kişiyle birlikte Portakal'dan seçim takip etmek garip geliyor, sanki hiç ortak konuşacak paydamız yok gibi.

Bilemiyorum, istemsiz duygular içindeyim ve suçlusu benim. Karşı tarafın hiçbir suçu yok bunda.

Ne yapabilirim? Bu konuda yalnızmıyım? Nasıl yaklaşmalıyım?

''Sen bu partiye oy verdin artık görüşmeyelim'' lafı bile benim midemi bulandırıyor, yakıştırmıyorum kendime, böyle biri değilim yada değildim.

Durum bu. Hadi gömün beni.

Çok uzun oldu sanırım, teşekkürler okuduğunuz için.

 
soğumuyorum. siyaseti hayatının bu kadar merkezine koyan insanları tuhaf buluyorum.


  • dafuq  (09.04.19 12:03:36) 
Alti ustu bir zumre destegi sevgiden daha buyukse donup bir kendi icimizi sorgulamamiz gerek.


  • baldan kaymak  (09.04.19 12:04:46) 
verdiği partinin ötesinde olaya baktığınızda eğer hayat görüşleriniz, yaşantınız, desteklediğiniz ve desteklemediğiniz şeyler çok uç noktada değilse bir partiden dolayı aranıza bu soğukluğu sokmayın. yok zaten particilikten çok biz birbirimize uymuyorduk bu da bahanem oldu dersen ne diyelim.


  • kablelvuku  (09.04.19 12:08:18) 
Bence hastalıklı bir kişilik yapısına sahipsiniz.
Malum parti kim akp mi chp mi bilmiyorum ama oy verilen partiden dolayı tanıdığınız sevdiğiniz insandan soğumak için kendinizi zorluyorsunuz ve bu normal değil.

  • oldumusimdi  (09.04.19 12:12:31) 
siyasete takim tutmak gibi yaklasildigi icin yasaniyor bir cok sorun. bir partiye oy verirken nasil yasamak istediginizi seciyorsunuz. tabi ki onemli, tabi ki hayatimizin merkezinde olacak. sizin fikirlerinizle, deger yargilarinizla ortusmeyen hatta catisan yapiya saygi duymak ayri bir olay. o yolda yuruyen biriyle sevgili olmamayi secmek sizi tahammulsuz yapmaz. olsa olsa ongorulu insan yapar.


  • jimicik  (09.04.19 12:15:09) 
bir tek ahmaklığa tahammülüm yok. meseleye böyle bakabilirsin.

karşındaki insan tartışamayacağın, oy verdiği partinin sende karşılığı olan profil gibi paylaşımda bulunamayıp, farklılıkları aynı potada eritemeyeceğin zihniyette biri olsa daha verdiği oyu öğrenmeden problem yaşanırdı diye düşünüyorum.

karşımdaki faşist söylemlere sahip, dogmalara körü körüne inanan, sorgulamayan bir ahmak olmadıkça soğumuyorum.

emin ol kendi oy verdiğin partide de bu kriterlerde sınıfta kalan yığınla insan var, oturup konuşamazsın bile.
  • guinan  (09.04.19 12:18:01) 
tr'de olay parti meselesini geçti. malum tarafta ahlaksız ve vicdansız bir kitle var.
ben o partiyi destekleyen yakın akrabalarımla görüşmeyi kestim.
şimdi bakıyorum da iyi ki yapmışım, çünkü beni maddi manevi hep sömüren ama benim işim düştüğünde hep yok olan insanlardı.
  • prizmatik  (09.04.19 12:18:58 ~ 12:20:53) 
O malum partiye oy vermiş bir insanla bırak sevgili olmayı selam bile vermem. Cumhuriyet ve Atatürk düşmanı bir parti olduğunun farkındasın di mi?


  • '  (09.04.19 12:21:55) 
Benim hayatımdaki sıkıntıların yüzde ellisinden fazlası doğrudan mevcut hükümetin uygulamalariyla alakalı; kamu mulakatlarindan elenmem, kendi isimle ilgili çok az kadro açılması, özel sektörde meslektaş enflasyonu yüzünden maaşların yerlerde surunmesi (çok fakülte olmasi nedeniyle), hatta 20 günlük askerlik, primlerin yüksekliği, vs yani benim akpli biriyle sevgili olmam mümkün değil. Böyle bir insanı sevmem de imkansız olurdu zaten.

Hayatınızda siyasetin doğurduğu sonuclar ne kadar belirleyici onunla da alakalı bu durum
  • sanguine  (09.04.19 12:23:20) 
burasi slovakya ya da norvec degil. demokratik olmayan ulkelerde siyasi gorusler ve siyasi partilerin gucu onemlidir. ataturk ve cumhuriyet dusmani, siyasal islamci, amerikan destegiyle palazlanmis bir partiye gonulden bagli bir insanla sahsen muhatap olmak dahi istemem.

dedigim gibi burasi ufak tefek bir avrupa ulkesi ya da kurumlarin bagimsiz, guclu oldugu bir devlet degil. olsaydi, inanin kimse bu yuzden sevdikleriyle ters dusmezdi zaten.

"siyaset yuzunden insan sevdigiyle ters duser mi yea" polyannalari ya turkiye'de yasamiyor ya da karsit gorusten tek bir arkadasi veya akrabasi dahi yok.

malum partiden kastini bilmiyorum tabii ama eger akp'den soz ediyorsak; akp'ye oy veren kadin, akp'ye oy veren erkekten de kotudur. kendine saygisi olan bir kadin bu zihniyete nasil destek cikabilir?

velhasil bu konuda katiyim ben. sevgi kelebekleri istedigi gibi yasayabilir. devletten calismadan maas alan, milyonlarca insanin hakkina giren, teroristlerle is birligi yaptiktan sonra da beni terorist olmakla suclayan bir partinin canhiras savunucusuna imkanim olsa kendi isletmemde is de vermem as da vermem, susamissa su vermem. insanlik insan olana yapilir.
  • der meister  (09.04.19 12:46:06) 
siyasi görüş bir noktada hayat görüşü, yaşam tarzı ve zihniyete de bağlanır. Bu nedenle bence de arada uç farklılıklar varsa önemli. Ancak senin yaklaşımın çok sığ olmuş. mesajlara dönmemek falan. Uzaklaşacaksan da daha olgun bir tavırla uzaklaşmalısın.


  • aquarium  (09.04.19 12:49:28) 
Bahsettigin parti akp ise dogru yoldasin. Olay sadece binsiyasi gorus degil hatta siyasi gorus degil, akpli birinin herhangi bir siyasi gorusu yok zira. Bastaki a derse a b derse b diyen bir zihniyet, tum ahlaksizliklari sineye ceken, yolsuzluga eyvallah diyen, torpile adama kayirmaya olumlu bakan filan bir yapi. Arkadas boyle bir insanin ozel hayatinda da ahlakli olacagini dusunmuyorum. Ve bence buna gore secim yapmak da hic tuhaf degil.


  • red g  (09.04.19 13:04:15) 
gomecek bir sey yok, hangi parti oldugundan bagimsiz olarak, vicdansiz bir insanla birlikte olmayin. vicdan onemli. bazi seyler bir insanin vicdani olup olmadigini gosteriyor bence. ve hak ve adalet anlayisi.


  • kassiopeia  (09.04.19 13:10:19 ~ 13:11:02) 
Valla o açıdan bakınca HDP AKP MHP'yi katınca nüfusun %65'ini hayattan çıkartmak lazım.

İnsanların politik algılaması yaşam koşulları, iş şartları, hayat tarzı kişisel tecrübeleri derken çok değişik sebeplerden oluşabiliyor.


Hiç bir insanı, eğer fanatik değilse, siyasi görüşü yüzünden ötelemiyorum ben fazla. Kendi görüşümü taşıyıp yavşağın önde gideni olan ama tamamıyla zıt bir siyasi görüşe sahip olup en zor zamanlarımda beni milim terketmeyen insanlar oldu sonuçta.

Bİrebir iktidarın yaptırımları sonucu zarar gören insanları da anlayabiliyorum, o yüzden onları küçük gördüğüm veya eleştirdiğim anlaşılmasın. Ancak hayata siyah beyaz bir politik spektrumdan bakmak, aslında tam da düşman oldukları iktidarın yapmak istediği ve uğraştığı bir bakış açısı. Hatların keskinleşmesi, irtibatın sıfırlanması, ortadan ikiye bölünen bir toplumun arasında köprü kalmaması her daim o topluluğu yönetenlere yarar, özellikle de sayıca çoğunluğa sahipseler.

Siyaset yüzünden tabiki insan sevdikleriyle, ailesiyle ters düşebilir, düşecektir.
Fakat bunu karşı tarafla ters düşüp sonra düşman ilan etmek ve tüm karşıt siyasi görüşleri yoketmeye varan bir fanatikliğe uzanması çok olası.

En basitinden; PKK canlı bombalarla yüzlerce vatandaşımızı katletti, binlercesi mücadelede sakat kaldı. PKK'yı destekleyen bir HDP ve ona oy veren %70 oranında bir kürt nüfus var. Dolayısıyla biz bu %70lik kürt nüfusumuzu yokedip, düşmanlaştırıp Irak ve Suriye kürtlerinde olduğu gibi toplama kamplarına mı kapatmalıyız? Yoksa PKKya savaşıp genel olarak iletişimi koparmadan bu insanları kendi safımıza mı çekmeliyiz?
  • KaraSakall  (09.04.19 13:18:16 ~ 13:19:24) 
benim icin malum partiye oy verenler ikiye ayriliyor:
1. grup cehaletinden, 2. grup kendi cikarlari icin.
bu iki gruptan insana da özel hayatimda tahammül edemiyorum ama bu benim kararim elbet. kendi kararini sen de kendin vereceksin.
benim soruya asil vermek istedigim cevap su: eger kararin bu kisiyi hayatindan cikarmaktan yana olacaksa herhangi bir bahane öne sürmeden gercek düsüncelerini paylasman ve kendisini savunma firsati sunman.
  • pilav  (09.04.19 13:37:20) 
Üzücü olan bu iki ana güç arasında kalan diğerleri. Malum parti -bu da ne demekse- denilen partiden çok önemli noktalarda hiç farkı olmayan diğer gücü seçince harika olduğunu sanmak garip. Ama bunu takım tutmakla bir tutan birine ne diyeceğime bilemiyorum.

Burada partiden çok insanın ideolojik görüşleri önemli değil midir? Bu ideolojik görüşler de partiye işaret edebilir belki. Ama her zaman değil.

Bir de diğer taraftan bakalım. Sizin sevmediğiniz bir tarafa oy veren bir insanla gayet iyi anlaşmışsınız. Buradan birkaç ihtimal çıkıyor. Ya siz neyi desteklediğinizle ilgili bir fikre sahip değilsiniz. Ya o değil. Ya da bir insanı sevmek, iyi anlaşmak, güzel vakit geçirmek için kullandığınız turnusolda ideolojik görüşlere yer yok. E üçüncüsüyse yaptığınız saçma zaten.

Tam bu noktada retorique +1 diyeceğim o yüzden.

Bir partiye oy vermeyi çok iyi anlıyorum. Ama meclisteki herhangi bir partiyi desteklemeyi anlayamıyorum.
  • windowsguvenlikduvari  (09.04.19 13:53:25 ~ 15.04.19 09:53:08) 
kesinlikle bambaşka bir bahane uydurup “bitti” derdim.
ayrıca geleceğe yönelik gayett mantıklı bir hareket olur.
ayrı kafa yapısına sahip insanla ortak birşeyler yapmak uzun vadede imkansız.
sevinçleriniz, değer yargılarınız, hayata bakışınız, güldüğünüz şeyler hep farklı olacak.
bu da bir çıkmaza varmak ve duvara toslamak demek.

kararın uzun vadede kesinlikle doğru.
  • otopsicocugu  (09.04.19 17:46:30) 
Bu tip insanlarla ilişki bile kurmuyorum 10 yılı aşkındır, çevremde barındırmıyorum.. Ne sevgili olması.

Demokrasi düşmanına, medeniyet düşmanına iyi niyet göstermek, saygı duymak karşındakinin daha fazla yüz bulmasından başka bir şeye yaramaz. Geçelim bu her şeye saygı martavallarını.

Siyaset hemen hemen her şeydir yahu.. Hiç normal değil, abartnışsın diyenlerin yaşı 15ten fazla değildir umarım..
  • twq  (09.04.19 17:55:27 ~ 21:51:05) 
jimicik +1

Ben de soğurum. Sonu başından belli bir ilişki olur.
  • Mossy  (09.04.19 17:59:21) 
Akpli olunca insan soğur tabi. Cünkü akp normal bi siyasi parti değil. Ve ülkede olanlar yaşanalar siyasi boyutunu geçtim insanlık sucu, bireysel hayata müdahale. Zulüm. Ortada Türkiye diye bi ülke kalmadı resmen.
Hiç Akpli biriyle samimi olmadım olsam da soğurdum öğrenince. Genellemeleri sevmem ama üç aşağı beş yukarı belli ne tarz insanlar oldukları

  • the beste  (09.04.19 18:20:23) 
soru: Sizde siyasi görüşünüzün farklı olduğu kişilerden soğuyor musunuz?
cevap: hayir.
neden hayir? cunku insanlar farklidir. farkliliktan kaynaklanan dusunce ve siyasi gorus gibi farkliliklari oluyor. bu son derece dogaldir.
bir insan sirf sizin gibi dusunmuyor diye, sirf sizin sevmediginiz siyasi goruse oy veriyor diye iletisim kesilmemeli davranislar ona gore degismemeli.
eger degisiyorsa kesinlikle yanlis bir tutumdur. bu davranis ve dusunceler, bir yerden sonra asiricilik ve nefrete kadar cikiyor ki bu da son derece tehlikelidir. zararlidir.
bu tur seylere ozellikle dikkat etmek lazim.
ne olursa olsun, icinizdeki insanla baginizi koparmayin.
  • Leonardo~Da~Vinci  (09.04.19 18:33:29 ~ 18:50:51) 
arkadaşların dediği gibi olay x ve y partisinden çıkalı çok oldu. insan haklarını sayısız kere ihlal eden ve hala etmekte olan bir topluluktan bahsediyoruz. haksızlığa susanın şeytan olduğunu düşünüyorum. ben de bu kafadakilerle selam sabah dışında alakamı kestim ve çok rahatım, sana da aynını tavsiye ederim. çünkü okuyup edip hala o kafada olan bir insan ancak kötü olabilir, başka açıklaması yok. cidden şu anda başka açıklaması yok çünkü ortaya dökülenler yeter de artar bile.

ek olarak prizmatikin yukarıda dediklerini ben de birebir yaşadım.
"ben o partiyi destekleyen yakın akrabalarımla görüşmeyi kestim.
şimdi bakıyorum da iyi ki yapmışım, çünkü beni maddi manevi hep sömüren ama benim işim düştüğünde hep yok olan insanlardı."
  • windows95  (09.04.19 18:56:45 ~ 18:57:46) 
Sen onun akp gibi bir partiyi nasil bir zihniyetle destekleyebilecegini nasil bir kafa yapısı oldugunu anlayip cildiriyorsun. Bence haklisin. B
Goz acilmasi cok zor birsey.

  • lion de la Turquie  (09.04.19 23:49:04) 
der meister +1
Konu tahammül ve saygı ile alakalı değil burada, yerinde olsam çoktan bitirmiştim. Söz konusu düşünce yapısı babamda olsa görüşmem. Siyasi partiden dolayı hayattan insan çıkartılmaz diyenler hiç bu ülkede yaşamamış gibiler. Siyasi parti, fikir ve düşünce farklılığı kadar basit değil bu mesele. Hala anlamadınız mı?

  • tesla01  (10.04.19 16:22:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.