[]

kedi temizleme

2 hafta once bir kedi geldi eve. 6 aylik, erkek, agzi yuzu dagilmis halde copte bulunmus, veterinerde tedavi gormus bir kedi. agzinda hala acik yarasi var. oldukca yabani, korkak bir kediydi, simdi ani hareketlerden hala korksa da genel olarak alisti bana.

lakin kokuyor bu cocuk. kendini temizler, zamanla gecer diye bekledim ama 2 hafta oldu, ayni. kediyi yikayamam, zaten travmali, hem yarasi var, hem kedi yikanmaz. birisi kuru sampuan dedi. insan icin olanlar kediye uygun oluyor mu? kediyi yikamak yerine fisfisla uzerine su fislasam azicik, o da mecbur kendini yalamak zorunda kalsa nasil olur? islak mendille silmek zararli degil mi? yaliyor cunku sonucta.


 
Yarası nerede ve ne şekilde? Enfeksiyondan dolayı yara koku yapıyor da olabilir. Önce veterinere göster. Yaradan kaynaklanan bir koku değilse temizleyince geçer.

Kediler için kuru şampuan var; ama yarasına zarar verebilir.

Kedi-köpekler için tüy ve pati temizleme mendilleri var. Islak mendil gibi; ama hayvanların hassasiyetleri gözetilerek üretiliyor bu mendiller. Onlarla silmek daha mantıklı bence, tabi yarasına temas ettirmemek şartıyla.
  • siyah noktali film  (09.04.19 11:43:55) 
yarasi alt ve ust cenenin birlestigi agiz cizgisinde, sol tarafinda. urkek bir kedi oldugu icin yarasini inceleyecek kadar elimi degiremiyorum yuzune. elden korkuyor. sirtini severken bile elimi farkedince urkuyor. bakimi tedavisi, ic dis parazit asisi yapildiktan sonra veterinerden getirdim kediyi. yemek yerken, su icerken sikintisi yok. koku degisik bir koku degil, duz sokak kedisi kokusu. yani yara kaynakli bir koku gibi degil.


  • jimicik  (09.04.19 12:04:35) 
Erkek kedi ve 6-7 aylık diyorsan hafiften hormonlar kediyi ele geçiriyor olabilir ve kokar da... Yarası geçsin, biraz da kaliteli mama ile beslenen, kısırlaştırma operasyonu ile geçecektir. Ama bunlar 3-4 ay zaman alır.


  • another fantasy  (09.04.19 12:09:50) 
Su fıslatmayın korkar. Bizimki ilk geldiğinde papatya suyuyla siliyordum ben. Pek hoşlanmıyorlar ama yine de silebildiğiniz kadar işte. Kuru papatyayı sıcak suya atın 5-10 dakika kadar demlesin. Süzdükten sonra ılımaya bırakın. Ilımış suya pamuğu bandırıp güzelce sıkıp silin. Kokusu değişecektir.


  • saridendigindekirmizidiyebagiranadam  (09.04.19 12:46:20) 
@gs'li
papatya fikri hosuma gitti, tesekkurler deneyecegim.

  • jimicik  (09.04.19 12:55:39) 
İlk bulduğumda benim yavru kızım da kakalıydı biraz. Crystalin antiseotik dezenfektan spreyi pamuğa sıkıp sıkıp her yerini silniştim. Sonrasında da siteyi komple su bastığında hasta olmasın diye ara ara kullandım. Bana 3 kedili gerçek hayvansever arkadaşım önetmişti. Ona da veterineri olan arkadaşı önermişti. Sonradan bizim veterinerimizde hayvanlar için yapılmış etiketli halini de gördüm. Veterinerimiz farkları olmadığını söyledi. Hatta veteriner olarak söylemem etik değil ama insanlarda da çok faydalı doktorunuz söyler vs demişti. Özetle bir sprey alıp onunla temizleyebilirsiniz.


  • gretchellen  (09.04.19 22:59:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.