[]

Acilll. Bu sabah 5 çocuğumuz oldu birdenbire ama anne kayıp

Hava yağmurlu şimşek, gök gürültüsü ve yağmur var. Anneyi sokaklarda aradık bulamadık. Yavrular bize de manet. Zannedersem birkaç günlükler annelerin bulunamama durumunda bu yavrulara ne yapalım ne verelim. Aile olarak teyakkuzdayız.
eksiup.com



 
bi veterinere danisip yavru kediler icin sut tozu alabilirsiniz. sonra da siringayla besleyebilirsiniz.

normal sut vermeyin sakin.

baska da bir sey diyemeyecegim.
  • batlegolas  (08.04.19 23:17:06) 
anne gelebilir yağmur azalınca. umarım gelir... sorun şu ki sizin kokunuz yavrulara dokunduğunuzda geçer. anne gelince yavrularını reddedebilir.

eğer gelmezse öncelik süt anne: veterinere ve internet sahiplendirme sayfalarına sorun. yakınınızda varsa en iyi şansları o.

süt anne bulamazsanız yavru kedi formülaları var. biberonla beslemek gerek. ayrıca yardımsız tuvalet yapamazlar. veterinere sorun nasıl yardımcı olabilirsiniz.

umarım gelir anneleri. çok küçük yavrucaklar.
  • master of ceremonies  (09.04.19 00:37:10 ~ 00:37:39) 
Veteriner acil. Şırınga ile besin gerekebilir anne gelmezse. hazırlığı yapın, geç kalmayın. Çok çok küçük değiller gibi geldi. Besili de duruyorlar, bu kısım güzel.


  • habarbey  (09.04.19 02:19:25) 
Anne gelecektir. Yavrulara dokunmayın. Hiçbir şey de yapmayın. Yerlerini değiştirmeyin. Yanlarında durmayın. Uzaktan gözlemleyin anne bir gün falan gelmezse veteriner kliniğinde anne sütü yerine geçen yavru mamalar var.


  • rakidabalikolsa  (09.04.19 08:04:29) 
Birkaç günlük değiller. Gözleri ve kulakları açılmaya başlamış. 11-12 günlük olmalılar. Birkaç güne kadar masmavi gözleri tamamen açılır. :)

Annenin başına bir şey gelmiş olabilir. Çok geçmeden süt anne bulmaya çalışın. Çünkü ortalama 2-3 saatte 1 beslenmeleri gerekiyor. Süt anne bulamazsanız şurada başlangıç için bir şeyler bulabilirsiniz; ama kargo beklemek yerine veterinerden veya petshoptan almanız daha mantıklı olacaktır:

www.gittigidiyor.com

Kolay gelsin.
  • siyah noktali film  (09.04.19 10:04:06) 
Ya aşırı güzeller yerim hepsini ayrı ayrı. Kedi takıntım var dayanamıyorum kediye.
Bunlar kadar küçük olmasa da ben de kedimi annesiz büyüttüm.
Bizim ev ahalisi çalıştığı için saat 7 ve 9'da besliyorduk. sonra babam öğlen 12'de eve yemeğe geliyordu besliyordu. annem 4:30 gibi işten geliyordu besliyordu. sonra da zaten 2-3 saatte bir besliyorduk. acıktıkça alarm veriyorlar :D
Denildiği gibi kesinlikle normal süt vermeyin. Süt tozu alın petshoplarda/veterinerde satılıyor. Şırınga olur, minik biberonlar olur (petshoptan alabilirsiniz) içebileceği sıcaklıkta ısıtıp içirin aynı bebek gibi. ama süt içirmeyle bitmiyor. bi 20 dakika sonra da ıslak pamukla poposuna masaj yapın, biraz direnebiliyolar ama çişlerini falan yapıyorlar.
benim bu yöntemle büyüttüğüm kedim 8 gün önce 5 yaşına girdi.
bu minnoşların da uzun ve güzel bi ömrü olur inşallah.

tabii bu söylediklerim anne kedi hiç gelmezse geçerli biraz bekleyin hemen müdahale etmeyin.
  • matilda  (09.04.19 10:42:28 ~ 10:43:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.