[]

Intermittent fasting sorusu

Selamlar.

Bu beslenme düzeninde yeme periyodunda günlük kalori ihtiyacımızı mutlaka alıyor muyuz, ya da ne kadar açık bırakıyoruz?

19 gündür yapıyorum ben çok da memnunum ama yemek yeme periyodunda çok az şey yiyormuşum gibi geliyor. İlk öğünü tavuklu ya da nohutlu/mercimekli salatayla yapıyorum. Bol zeytinyağı ve limonla. Bu beni baya uzun süre tok tutuyor. Akşam da yine ekmeksiz pilavsız bir tabak sebze yemeği ya da zor gelirse yapmak bunları yine salata yiyorum. Gün içinde bir tane de muz belki. Çok mu az bunlar? Kuruyemiş falan atıştırmak lazım mı gün içinde?

Bir de saatlerim birbirine çok uymuyor dün mesela son öğünü biraz erken yedim bugün ofise gittiğimde baktım 18 saat olmuş zaten yemeyeli çıkardım salatamı yedim. Ne kadar önemli aynı saatlerde yapmak bunu?

27/E/185/92 - yağ yakmak istiyorum ve günlük 4-6 km yürümek dışında fiziksel bir aktivitem yok.

Çok teşekkürler

 
Normal kalori açığını bırakıyorsun; standart olan 300-500 kalori arası, yağ yakmanın temeli zaten kalori açığından geçiyor, açlık döneminde salgılanan hormonlar da bu yağ yakım sürecini destekliyor. Yani normalde 2500 kalori alıyorsan 2000-2200 kaloriyle diyete başlayıp dönem dönem kalorileri düşürmeye devam etmek gerekiyor.

Normalde açlık-beslenme periyodu aynı saatlerde olsun deniliyor ama benim görüşüm 18 saat aç kaldıktan sonra periyot değişikliği çok da önemli değil.
  • angelus  (08.04.19 21:11:36) 
Ben yeteri kadar yiyemediğim için bu diyeti bırakmıştım. Ama faydasını gördüm. 2 haftada 4 cm göbek erittim. 2 kilo verdim. Hayattan da soğudum tabii. Yemek yemek çok zevkli.

Ne kadar yediğimi diyetkolikten takip ediyodum. Tavsiye ederim.
  • (s)AINT  (08.04.19 21:13:59) 
tam hesaplamadım ama 300-500 kalori daha almanız gerekiyor gibi, şu yedikleriniz 1000 cal anca ediyordur. ceviz yer fıstığı vs kuruyemiş tüketebilirsiniz. çok aşırı değiştirmemek şartıyla 18-6 da bi kaç saatlik oynamalar fark yaratmayacaktır.


  • Golgi  (08.04.19 21:20:14) 
+
instagram'da @gizemerbirer, #icepinkifdiyeti diye aratırsanız, bu konuyu yaşam tarzı haline getirmiş biridir, her türlü sorunuza cevap verebilir sanırım.

  • amelie poulain  (08.04.19 21:32:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.