[]

Yıllık izin kullanmazsak

İstifa edildiğinde iznin karşılığında ücret mi veriyorlar? Çalıştığım kurumda 13. ayımdayım. Sanırım 14 ya da 15 gün yıllık izin hakkım var. Kullanma fırsatım olmamıştı. 1-2 ay içinde başka bir kuruma başlamış olacağım. Bu taktirde yıllık izin karşılığnda ek ücret mi yatırılır?




 
Evet, kullanmadığınız izinlerin parasının işten ayrılırken alırsınız. Muhasabe çıkış için hesap yaparken onu hesaplar. Ona göre size imza attırırlar. Eğer hesaplamamışsa imza atmayıp söylersiniz.

Her türlü alırsınız.
  • canbonomobenseno  (08.04.19 13:10:34) 
Bizim enayiler vermediler, illa işten çıkış tarihini 15 gün sonrası gösteririz. o arada yıllık izin kullandırtırız diyorlar.


  • wolfg  (08.04.19 13:21:02) 
@wolfg Benim çalıştığım kurum kurumsal bir yer. Hiç muhattap bile olmaz. Gidiyorsan al paranı diye kendileri teklif eder hatta. Bu yüzden seviyorum çalıştığım kurumu.


  • deveyi diken adamin ta kendisi  (08.04.19 13:50:52) 
İstifa esnasında önceden haber vermen gerekir. Yani “ben istifa ettim, yarın gelmiyorum hacı” diyemezsin. İstifa edeceğini bildirdikten sonra o şirkette çalışma süren gözönüne alınarak belli bir süre daha çalışmak zorundasın. Eğer içerde kullanmadığın izin varsa işverenle anlaşman mümkün. O sana alacağın tazminata karşılık senin zorunlu çalışma dönemini yok sayar. Tabi bu söylediğim kaba taslak bir şey. İçerdeki kullanmadığın izin ve çalışma süren açısından hesaplanır. Bu arada istifa olayında içerdeki brüt maaşını alırsın ;)


  • silah taciri  (08.04.19 13:51:59) 
yıllık izin kullanmak 'zorunlu'diye biliyorum


  • market_arabasıyla_terör_estiren_trafik_canava  (08.04.19 13:55:32) 
Kamuda öyle bişey mümkün değil diye biliyorum.


  • Topalordek  (08.04.19 14:04:54) 
Artık ücreti verecek mecbur.asıl kurumsal şirketlerde yıllık ücret parası diye birşey olmamalı, yıllık izin yıl içinde kullanılmak zorundadır.


  • fatalsoul  (08.04.19 14:06:28) 
1 yıl dolduğu için cumartesiler dahil 14 gün izin hakkınız doğuyor. çalıştığınız şirketin bununla ilgili farklı tutumları söz konusu olabilir.

İş veren tarafından işçiye yıllık iznin o yıl içerisinde kullandırılma zorunluğu var. Kurumsal firmalarda eğer insan kaynakları bu izni kullandırmadıysa, genel müdürlük özlük birimi ödeme hesaplarken, döner neden kullandırtmadınız' der. İşin maddi yönünden çok yasal zorunluluk olduğu için yaşanabilecek hukuki sıkıntı boyutunu düşünürler. Dolayısıyla böyle bir dönüş olmaması için kullandırmaktan yana olurlar.

Patron şirketlerinde ise hak edişe ek ödenen yıllık izin parası sanki ekstra bir para ödeniyormuş gibi algılanıyor patron tarafından, o yüzden ihbar süresinde izni kullandırmaktan yana oluyorlar. halbuki fark eden bir şey olmuyor. hatta sigorta devam ettiği için sgk pirimi o şekilde hesaplanmış oluyor falan.

İçeride yıllık izin olduğu halde kullandırmayan, karşı ödemesini yapmayanlara değinmiyorum bile.
  • guinan  (08.04.19 14:16:35) 
Ihbar suresinde calismaya raziyim. Acelem olmayacak.

Kimse bu izni kullan demedi. Ben de isimi sevdigimden is basindan ayrilmadim ve izni kullanmak aklima bile gelmedi.

Zorluk cikaracaklarini sanmiyorum.

Brutten hesaplanip odenmesi de iyiymis :)
  • deveyi diken adamin ta kendisi  (08.04.19 14:29:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.