[]

İstanbul' da 3 günlük gezi için tavsiyeler

Merhaba,

Nisan sonu gibi şehrinizi gezmek istiyorum. Sultan ahmet civarında konaklayacağım. Kalacağım günler haftanın cuma,c.tesi ve pazar' ına denk geliyor.

Bana 3 günlük, kronolojik gezi tur planı yapabilir misiniz?

cuma günü ayasofya
ctesi: adalar
pazar: şu, bu müzesi gibi

şimdiden teşekkürler..

 
ilk gun yorgun olunacagi icin yakin yerler sultanahmet eminonu kapali carsi vs. belki de bogaz turu
diger gunler istenilen merak edilen yerlere gore degisir. misal 2. gun adalar 3.gun seveceginiz bir muze+taksim+besiktas+ortakoy

  • azeroth  (07.04.19 14:47:24) 
İlk gün: Sultan Ahmet Cami > Ayasofya > Yerabatan Sarnıcı > Gülhane Parkı
İkinci gün: Sultan Ahmet civarında birkaç müze var > Topkapı Sarayı > Dolmabahçe Sarayı
Üçüncü gün: Adalar ve Kadıköy
  • cemallamec  (07.04.19 15:47:55) 
Geçen yıl bayramda İstanbul bomboştu ama Sultanahmet Eminönü bölgesi ağzı beraber Arap turist doluydu. Kadıköy meydanda 100 kişi vardı öyle söyleyim saat 11de. Bağırmaları kavgaları derken gezdigimizden bisey anlamadık. Daha önce gittiğim için en son yarıda kesip çıktım o bölgeden. Şevkini kırmak istemiyorum yanlış anlama umarım böyle tatsızlık yaşamazsın. Sarıyer Dolmabahçe seriti arası güzel manzaralı yerler var. Koru vs. Bence İstanbul da koru ve müzeleri gez. Adalarda eklenebilir. Düşündüğün yerlere ters bir şey söylediğim için program da yapamadım kusura bakma.


  • Topalordek  (07.04.19 16:22:59) 
Bu arada Kadıköy meydanda 100 kişi vardı derken kimse yok gibi, çok az insan vardı anlamında anlatıyorum yanlış anlaşılmasın mobilden yazıyorum düzeltme imkanı da yok :). Diğer bölgeler ise dediğim gibi Arap doluydu Beyoğlu kocaman bir nargile kafe olmuş. Az bi bakıp geçtim dediğim gibi korular, adalar ve müzelere bak derim.birde vapura binsen güzel olur.


  • Topalordek  (07.04.19 16:32:30) 
Ek olarak;
Pierre loti tepes eyüp sultan
Turistik olmasa da moda sahil.
Karaköy sahil ve galata
Samatya (ali haydarın mekanını da görün)
  • filipis  (07.04.19 16:48:56) 
@ topalördek

baba tarafında araplık vardı bizde :) ırkçılık için teşekkürler.
  • digits  (07.04.19 17:34:40) 
Adaları pazara bırakmak gibi bir yanılgıya düşmeyin derim, mümkünse cuma değilse hadi bir derece cumartesi derim. Ayrıca adalar şart değil bence onun yerine ben olsam gündüz bağdat caddesi ardından moda ve kadıköy yapardım.


  • mabesa  (07.04.19 17:43:34) 
Benim ki ırkçılık değil dostum yanlış anlama :) buna benzer bir iğneleme bekliyordm ama duyuru sahibi senden gelince şaşırdım :). Avrupalı turist profili bunlarda yok ve gerçekten bir yerden sinir bozuyor. Sıraya girmeme, kavga etme, bağırarak dert anlatma, üstüne çıkacak gibi yürüme, yani bunlar temel normal bir insanda olmaması gereken şeyler diye düşünüyorum. Sultanahmet te kadınlar namaz kılan erkeklerin arasında sohbet ediyordu öyle düşün. Görevli 5 dk da bir gelip kızıyordu kadınlar neden burda diye. Süleymaniye ye gittim ordan uzakdoğulu bir grup vardi ve gayet sakin ve efendiydi. Bunlar sadece birkaç şey kalanı yazsam duyuru başka yere sapacak iyi gezmeler:).


  • Topalordek  (07.04.19 17:46:34) 
@ topalördek

onların ırkı araplık değil cehalet ve medeniyetsizlik
  • digits  (08.04.19 21:41:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.