[]

gta san adreas ve gta 4 farkı?

merhaba, iki oyunun arasındak, sene sadece 3 olmasına rağmen san andreas gibi dandik grafikten gta 4 gibi harika ve gerçekçi bir grafiğe nasıl geçti bu adamlar yıllardır kafamı kurcalıyor da? 3 sene gibi kısa sürede teknoloji bu kadar değişti mi, yoksa adamlar ilk oyunlara özenmiyor muydu? misal mafia 1 2002 çıkışlı ama grafikleri çok güzel.




 
konsollara yeni jenerasyon geldi o arada. makineler daha güçlenince developerların grafik konusunda eli biraz daha açık oluyor.


  • cassey  (07.04.19 11:11:34) 
Yeni nesil geldi ve grafikler cag atladi. O yillar pcler konsollarin grafik olarak gerisinde kaliyor, teknolojiyi konsollar belirliyordu. Mesela Ps3 cikarken yeni bir cag acti ama ps4 ve digerleri bunu yapamadi.

Ayrica gta 4’e 100 milyon dolar harcamalarinin etkisi vardir :) O yillarin rekoru harcamasi :
  • eazy  (07.04.19 11:31:17) 
gta san andreas, temelde gta 3 grafik ve fizik motorunu kullanıyor. yani aslında 2001'in teknolojisini. hatta geliştirilme sürecini göze alırsak daha eski.

birden geçiş yok. şöyle düşün, bir ekip gta san andreas'ı geliştirirken, başka bir ekip yeni grafik ve fizik motoru üzerinde çalışıyor. yani yıllar süren bir geliştirme söz konusu.
  • avianthem  (07.04.19 11:36:15 ~ 08.04.19 00:04:06) 
Gta san andreas zaten ilk oyun değil. Serinin 4 ya da 5. oyunu. Ayrıca arkadaşların söylediği gibi süregelen bir çalışmanın sonucu ve grafik teknolojisinde büyük bir devrim oldu o dönemde.


  • fakatmuzeyyenbuderinbirtutku  (07.04.19 14:54:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.