[]

neverssl.com

bu hizmet tam olarak nedir ?

neverssl.com


 
Facebook,
Su siteleri basliga yazinca tiklanmiyor. Haliyle meraklisi gelmeden yanit alman zor.

Edit leyip linki tiklamayla aktiflestirirsen bakariz. Usendim ama bunlari yazdirdi.
  • baldan kaymak  (07.04.19 00:13:10) 
otel, kampüs vb sana ücretsiz wifi hizmeti veren ama seni internete bağlamak için daha önce seninle bir şekilde paylaştığı bir şifreyi isteyen (kullanıcı adı tc, şifre otel oda no doğum tarihi vb) ağa bağlandın. gitmek istediğin internet adresini (facebook vb.) tarayıcıya yazdın, önce karşına bir şifre ekranı gelmesi gerek. eğer mobil cihazının chrome harici dahili bir tarayıcısı varsa sorun yok, sana bu wifi şifre giriş ekranını bir pop-up aracılığıyla getiriyor.

ancak bu dahili tarayıcı yoksa, modern tarayıcılar (özellikle chrome), buralarda bir sorun çıkarıyor: sana o şifre ekranına sağlayan sunucunun veya bağlanacağın web sitesinin senin bilgilerini şifrelemekte kullanacağı sertifikanın legal ve geçerli olduğunu doğrulamak istiyorlar. ama bunu yapamıyorlar. neden? çünkü sen henüz internete çıkamadın (şifre ekranı gelecek de sen şifre girecektin ya hani), senin tarayıcı bunu nasıl test edecek? burada iş bir kısır döngüye giriyor. senin ilk internet talebini HTTPS zorunluluğu olmayan bir siteye yapman bu sorunu bypass etmene yarıyor: karşıda senin haberleşmeni (senin iyiliğin için) şifrelemek isteyen birileri olmayınca sertifika da olmuyor, geçerli - geçersiz derdi de olmuyor.

neverssl olur başka bir HTTP site olur, pratikte ilk talep ettiğin site bu türde olursa o wifi şifresi isteyen login ekranı büyük olasılıkla sorunsuz açılacaktır.
  • engelbert humperdinck  (07.04.19 00:34:38 ~ 00:36:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.