[]

resimli kitap ne var bildiğiniz?

merhaba,

resimli kitapları çok seviyorum.
hani filmlerde olur ya, ortaçağ'da şövalyelerle veya vampirlerle ilgli yazılmış bol çizimli kitaplar vardır, onlar gibi olanlar mesela.

yaşar kemal'in, zülfü'nün kitaplarında da var ama çağdaş romanlara sonradan eklenen çizimleri vs kastetmiyorum.

var mıdır böyle türkçe veya ingilizce bildiğiniz kitap? sahaflara gidip de resimli kitap diye sorulmaz dimi?

ör: www.arthistory.upenn.edu
veya binbir gece masalları

konu, içerik farketmez.

 
Grafik roman denen kategoriye hiç baktınız mı? Sevebilirsiniz.


  • kobuzchu kiz  (07.04.19 00:07:20) 
bitmeyecek öykü, michael ende


  • engelbert humperdinck  (07.04.19 01:02:49) 
çağdaş romanlara sonradan eklenen çizimleri kastetmiyorum demişsiniz. zor. yani gerçekten ortaçağda yazılmış şeylerde var öyle çizimler. aklıma ilk gelen codex gigas oldu. o da bildiğim kadarıyla kopyaları basılıp satılan bir kitap değil. genelde dini içerikli ve anglosakson kaynaklı şeylerde bulursunuz gibi geliyor. historia ecclesiastica gentis anglorum gibi.

cadı avı muhabbetiyle ilgili de vardır böyle şeyler kesin. aklıma şu an malleus maleficarum dışında gelmedi ve onda böyle çizimler yok fakat medieval, witch hunt vb. anahtar sözcükleriyle bulursunuz mutlaka resimli bir benzerini.

edit: ekleme. bir de sembol kitabı, yani kitabın resminden çok resmin kitabı var fakat claude paradin'in devises heroïques'ine bakmalısınız. çok alakalı değil fakat konusu geçen iki şeyi de estetik açıdan beğenen biri olarak bunu da ekleyesim geldi. :D
  • QweAsdZxc  (07.04.19 01:12:40 ~ 01:18:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.