[]

Psikoloji mezunu olarak psikolog olmak

Psikoloji mezunları ‘klinik psikoloji yüksek lisansı yapmadan’ kliniklerde terapi yapabiliyor mu?

Ya da iş yerlerinde psikolog olarak çalışabiliyor mu?


 
Psikolog zihin ve davranış bilimi olan psikoloji lisans diplomasına sahip kişilerin almış olduğu unvandır. Klinik psikoloji yüksek lisans ile klinik psikolog olunur. Psikoloji mezunları adliyelerde, hastanelerde, bakanlıklarda, cezaevlerinde ve daha bir çok kurumda psikolog unvanı ile çalışabilirler. Terapi yapabilmeleri için akademiden ya da dışarıdan terapi eğitimi almış olmaları gerekir.


  • but that was just a dream  (06.04.19 19:57:04 ~ 19:58:11) 
Yakın bir zamanda yapamayacaklar. Meslek yasası çıkınca yasak olacak. Yüksek lisansın yoksa düz psikoloji mezunu olarak anca özel eğitim merkezlerinde çalışırsın.


  • integrative  (06.04.19 20:01:58) 
Şu anda yapıyorlar.

Terapi eğitimi yoksa klinik psikologun da yaptığı terapi degil de klinik danışmanlık olur, olabilir. Klinik danışmanlık derken, klinik psikoloji alanında uzman birinin yaptığı psikolojik danismanlik, minvalinde bir şey olur.

Zaten doğrudan bunu tanımlayan bir yasa olmadığı için kliniklerde değil de "danışmanlık ve eğitim merkezi" tabelali yerlerde yapiliyor o isler.

Bir de çoğunluğun ayrımını yapamadığı hesaba katılırsa, yaşam koçu psikolog terapist falan hepsi birbirine karışmış durumda. Bu bulanikliktan ötürü diyelim bir psikologa görüşmelere giden "ben ilaç yazmayan dinleyen doktora gidiyorum" mantığıyla gidiyor, ya da terapi eğitimi yoksa bile ben terapiste gidiyorum; diye gidiyor.
  • encookbensevinnolur  (06.04.19 22:05:21) 
yaşam koçu diye bir şey yok aslında. sahtekarlıktan başka bir şey değil. şunu yap bunu yap diyerek sana kendi hayat görüşünü yansıtıyor. evlilik konusunda yardım alacaksın mesela diyelim ki muhafazakar biri aman ha sakın ayrılma diyecek falan. Belki bu süreçte şiddet göreceksin, hayatından olacaksın gibi gibi kötü sonuçlara yol açabilir. Bunun gibi pek çok kötü sonuç.


  • integrative  (06.04.19 22:16:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.