[]

Hangi ülkeyle başlamalı ?

Eşimle bu yaz tatil rotamızı yurtdışına çevirdik. Tur paketlerine bakındım biraz.
Avrupa düşünüyoruz ama hangi ülkeyle başlamalı ? gidip memnun kaldığınız tur şirketlerini de paylaşabilirizsiniz.



 
Yaz tatili için celestyal'in yunan adaları gemi turları pek seviliyor. Kuşadası kalkışlı, tüm yemekler içkiler dahil falan. İlginiz varsa bakabilirsiniz, bir sürü firma satıyor, hangisi en ucuzsa alabilirsiniz.


  • whoosie  (05.04.19 12:01:31) 
ingilizce falan varsa tur şirketlerine hiç bulaşmayın.


  • isvicre rakisi  (05.04.19 12:22:19) 
eğer turla gidecekseniz mng nin elit turlarını kesinlikle tavsiye ederim. biz eşimle geçen yaz mng elit kateogorisinin Benelux - Paris - Alsace - İsviçre - Bodense Gölü Turuna katılmıştık. bugüne kadar gittiğimiz en keyifli yurtdışı turuydu.

elit turlar kategorisinin şöyle bir avantajı var; gezi güzergahı diğer klasik turlardan daha farklı, kalınan oteller gayet güzel (ibis-holiday inn vs), ekstra tur diye bir şey yok, tüm ekstra turlar fiyata dahil oluyor bu neden herkes aynı güzergahlara aynı anda gidiyor ve vakit kaybı, ekstra para verme, rehberin kaprisi vs gibi stres yaşanmıyor.

tur rehberimiz her konuda (organizasyon-gezilen yerler ile ilgili bilgilendirme-sorun çözme vs) profesyoneldi.

gittiğimiz bazı yerlerde klasik turlara katılan gruplara denk geldik ve konuşma fırsatı bulduğumuz kişiler oldu, otellerin vasatın altında olmasından tutun, ekstra turlar yüzünden yaşanan gerginliklerden ve rehberden şikayetçi olanlar vardı. biz ise tur süresince hiç bir sorun yaşamadık. herkes evine mutlu döndü.
  • isyankar tosbaga  (05.04.19 12:28:11 ~ 12:29:35) 
Turla gitmeyin. Çok yer gezmeye çalışmayın, küçük bir alan belirleyip oranın yerlisi gibi sindire sindire gezin tozun. Örneğin İtalya'ya gidin ama Roma'ya değil de Rimini bölgesine falan gidin. Sadece Viyana'ya gidin mesela ya da Budapeşte'ye gidin. 3 gün gayet yeterli. Nacizane tavsiyem bu şekilde. İstisnalar vardır ama turlar genelde niteliksiz oluyor. Her şeyi ekstra satmaya çalışıyorlar. Almadığınız takdirde yalnız kalıyorsunuz. Öncesinde bol bol araştırın, görülecek yerleri offline bir haritaya kaydedip GPS vasıtasıyla gezin.


  • orient blue  (05.04.19 12:30:20) 
İlk defa gidiyorsanız bence turla gitmekte sıkıntı yok. Evet daha pahalı ve istediğiniz kadar kalamayacaksınız ama ilk gidişte acemilik yüzünden istediğiniz gibi eğlenceli geçmeyebilir sorunlardan dolayı.
Bana kalırsa 1 ülke 2 3 şehir ve arabayla gezmek daha iyi. Çok yer görmek sizi gezmiş yapmıyor sadece sayıdan ibaret kalıyor.

  • bahoho  (05.04.19 12:51:38) 
hiç turla gitmedim. barselona civarına bi bakın derim.


  • contavolta  (05.04.19 13:21:31) 
Turla gitmedim. Başlangıç için Budapeşte ideal bence hatta Budapeşte-Viyana-Prag yapın derim.


  • bartholomew87  (05.04.19 13:46:48 ~ 13:47:16) 
başlangıç romayla yapılmalı bence. Avrupanın neredeyse tüm kültür altyapısı orada yer alıyor ve romadan 1-2 saatte gidebileceğiniz pek çok yer (napoli, siena, bologna vb) var.
Şimdiye kadar hiç turla seyahat etmediğim için hiç fikrim yok açıkcası.

  • re noreno  (05.04.19 14:02:53) 
İngilizce konuşabiliyorsanız ve ilk defa yurtdışına gitmeyecekseniz turla gitmeyin derim ben de. Belki klasik olacak ama Roma, Barcelona, Paris veya Amsterdam. Hepsi görülmesi gereken yerler. Amsterdam ve Barcelona 4 günde gezilir, ama Paris ve Roma için en az bir hafta diyorum.
Not: benim favorim Roma'ydı. Yeterli param olsa orada ömür boyu yaşayabilirim.

  • SiyamkedisiZorro  (05.04.19 14:25:06) 
doğu avrupa ile başla
budapeşte-prag-viyana

  • facebook  (05.04.19 23:59:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.