[]

balkon için kokulu bitki önerileri

merhaba, orta büyüklükte, orta derecede güneş gören bir balkonum var.
balkonda biraz çiçek kokusu almak istiyorum. bir limon çamı, bir kaktüs, birkaç tane dayanıklı ama kokusuz çiçek var, türünü bilmiyorum. dün gittim bir yasemin aldım, sarmaşığa benzeyen küçük bir şey, büyürse ve çiçek açarsa biraz yardımı olabilir.

daha neler alabilirim, bu balkonda yaşayabilecek ve 3 günde kuruyup gitmeyecek ne tür kokulu çiçekli bitkiler olabilir? daha fazla yasemin mi alayım yoksa

 
yasemin sarmasiktir, baya buyur. ikinci bir yasemine ihtiyaciniz yok bence. cicekleri kokuyorsa kendi basina yeter diyebilirim :) biraz gubre koyun topragina bu aralar, iyi gelir.
melisa dusunebilirsiniz. kokusu bas dondurur.

  • 65 derece  (05.04.19 11:03:55) 
tohumdan kolay yetişen çok yıllık fakat sezonluk olarak tohumdan üretilen kokulu petunya tohumları var, 100 lük tohum paketlerini 8 9 liraya bulabilirsin 1 haftada çimlenir.

ayrıca zenmarketten hibrid petunya fideleri de alabilirsin.

petunyanın çok çeşidi var ve saksıda güzel yayılanbilen bi çiçek.
  • killerbee  (05.04.19 11:06:06 ~ 11:08:50) 
Kokulu olarak gül ve lavanta geliyor akıma. Isparta'da gül fidanı satılıyor gül mağazalarında. Lavanta da bulabilirsiniz belki.


  • ceyhan prensi adana  (05.04.19 11:35:15) 
çiçekli değil ama fesleğen geldi aklıma. ayrıca gül ve lavanta +1


  • isyankar tosbaga  (05.04.19 12:33:48) 
Petunya demeye geldim ben de. Çimlenmesini beklemek yerine fide olarak alın, çok kolay bakımı sizi hiç yormaz ve çok güzel kokar :)


  • megalomaniac  (05.04.19 13:29:08) 
Hanımeli ve yasemin'e bayılırım. İkisi de vardı bende. Dezavantajları, toprak istiyorlar. Saksı yetmiyor. Yapraklarını yıkamak gerekiyor. Duş yaptırmayınca yapraklarında bir süre sonra hastalık çıkıyor. Çiçek açtığı zaman müthiş kokuyor ama o da 2 ay kadar. Sonra maalesef kocaman bir bitki balkonun yarısını boşuna kaplıyormuş gibi oluyor ve çok yaprak döküyor. Kışı zor atlatıyor. 5 senenin sonunda pes ettim. Bahçeye ektim.

Güller de maalesef saksıda problemli bitkiler. Çok çabuk hastalanıyor ve hastalığını diğer çiçeklere bulaştırıyorlar. Her Hıdrallez'de bir saksı gül alıyorum, bir ay sonra hadi hoop, bahçeye. Apartmanın bahçesi benim her sene aldığım güllerle dolu.

Kokulu çiçek ne olabilir, melissa olabilir, inanılmaz yoğun kokusu var, özellikle akşamları ama o da saksıda ne olur tecrübe etmedim. Dönemsel olarak çiçek soğanı ekebilirsiniz (sümbül, nergis - dikkat vakti geçmek üzere). Adaçayı, kekik ve nane olabilir.
  • SiyamkedisiZorro  (05.04.19 14:50:07) 
itir, biberiye, nane


  • jimicik  (05.04.19 14:56:34) 
saksida melisa nasil sorusuna cevap olarak geldim.
biraz buyukce bir saksida melisam var. 2 senedir gayet guzel gidiyor iliskimiz. aksamlari kokusu bas donduruyor. kisin, hava cok soguk oldugunda kapali balkona aliyorum ya da bu sera ortuleriyle kapatiyorum.

- lavanta cok ari cekiyor. (lavantam var bir suru)
- gul, guzel kokani bulmak zor. ayrica Siyam'in dedigi gibi surekli hastalaniyor ve hastaligini bulastiriyor. bakim istiyor.

- gardenya da muhtesem kokar ama ben bir turlu onu yasatmayi beceremiyorum.
  • 65 derece  (05.04.19 16:50:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.