[]

tax free sorunu

fransa'da yaşayan kuzenime bir ürün aldırıp üçüncü bir kişi ile türkiye'ye getirtmek istiyorum. mağaza'dan tax free evrakı aldırıp burada ürünle birlikte teslim alırsam vergi iadesi alabilir miyim?

not: havaalanından değil de şehrin bazı bölgelerinde bulunan tax free ofislerinden.


 
tax free'yi ulkeyi terk edecek kisi alabilir. cunku boarding kartini gormek isteyecekler. urunun faturasi turkiyeye gelecek olan ucuncu kisi adina kesilirse ve bu kisinin ikametgahi avrupa ulkelerinden birinde degilse alabilirsiniz evet. vergi iadesini alabilmek icin fransayi terketmeden once ve gumruk kontrolunden gectikten sonra faturalara damga vurulmasi gerekiyor. bu damgalar olmadan iade alamazsiniz.


  • crucio  (04.04.19 11:27:56) 
vergi iadesini ürünü satın alan ve o ülkede turist olan, yani oturma izni olmayan kişi alır. iadeyi alabilmek için ülkeden çıkmadan önce ilgili birime başurması lazım, bunu sağlayan bazı mağazalar olduğu gibi havaalanlarında da yapabilir, işini havaalanında şansa bırakmasın derim.

alış veriş kredi kartı ile yapıldıysa karta iade 2 haftayı bulabilir ancak ufak bir kesintiyle nakit olarak iade de alınabilir. nakit yapıldıysa vergi iadesi anında verilir. bunların hepsi sadece ve sadece ürünü satın alan kişiye verilir. bu nedenle bir ülkeden alınmış bir ürünün vergi iadesini aynı ülkeden alabilirsiniz sadece, başka bir ülkeden alamazsınız.
  • taurina  (04.04.19 12:46:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.