[]

online seçim

e-devletten oy vermeye ne zaman geçeriz

her şeye referandum yapılmasının önünü açmak siyasetçilerin işine gelir mi


 
E devletten oy kullanmaya daha uzunca bir süre gecmeyiz. Cünkü hitap edilen kitlelere bakildiginda, bazi partilerin secmenleri buna cok uygunken, bazi partilerin secmenleri daha hayatin gerceklerinden bi haber. Söz konusu partiler bu riske girmez.


Hadi girdiler diyelim. Düsünülmesi gereken durumlar;

- Oy calma kolaylasir. Fiziki bir tutanak olmayincada kime ne ispatlayacaksin. Cok kolay manupüle edilme durumu var. Helede tüm devlet kurumlari senin köpegin durumundayken.
- Kimin hangi partiye oy verdigi bir sekilde ortaya cikarilabilir.

vs. vs.
  • VIPCH  (03.04.19 17:09:29 ~ 17:27:12) 
oy çalma vs kolaylaşmasının dışında bunu kontrol etmenin de bir yolu yordamı olmaz. Diğer ülkelerin bile olaya dahil olma durumu doğar. Dünyanın bir çok yerinde oylama ülkemizdeki gibi yapılıyor bildiğim kadarıyla. demokrasinin uçup kaçtığı 1. sınıf bir ülke değilse şu anki yöntem en iyisi.


  • ayin yazari  (03.04.19 17:20:02) 
Hacklenebilir pekâlâ onun da sistemi. O zaman da başka bir şekilde seçimde hile var mı yok mu tartışılır ama izini sürmek daha zor olur tahminim.

Bence ilkel yontemler düşünülmeli. Mesela her oy kullanilan mekanda bir duvar olsun perde arkasında, bir de birden fazla çentik atılmadığını kontrol etmek için bir nöbetçi başka bir il ya da ilçeden olan. Herkes parti simgesinin altına çentik atar, olur. En garantisi.
  • encookbensevinnolur  (03.04.19 17:44:57) 
Elektronik oylama olur ama o zannetiğiniz gibi bireysel cihazlardan olmuyor. Yanlış anlamışsınız. E-oy’da yine sandığa gidip kağıt mühür yerine elektronik bir kapalı devre sistemden oy kullanacaz.

17:00’de biten seçim 17:01’de açıklanacak. Hatasız eksiksiz olur. İnternet sitesi üzerinden oy kullanma hiç bir zaman gerçekleşmeyecek
  • avatar is back  (03.04.19 20:10:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.