[]

Hangi çamaşır deterjanı ve yumuşatıcı?

Perwoll ve Vernel kullanıyordum ama hiç memnun değilim. Genelde koyu renkte giysiler sahibiyim ama bu perwoll falan hikaye geç olsa da anladım.

Sizin öneriniz nedir?
Az sonra sipariş vereceğim.

 
Yumuşatıcı Vernel- valla kokusu 10 gün kalıyor

deterjan: bence hepsi aynı. o nedenle ucuz olanı
  • lcha  (02.04.19 11:34:04) 
yumuşatıcı- yumoş ekstra mavi


  • benaslinda  (02.04.19 11:43:49) 
Vernel'in güllü olanını kullanıyorum yıllardır, gayet memnunum. Yumoş indigo da güzel kokuyor ama. Deterjan da Persil sıvı


  • Mossy  (02.04.19 11:44:48) 
deterjanda omo color. yumuşatıcıda yumoş portakal çiçeği.


  • spirit crusher  (02.04.19 12:00:35) 
Green Clean deterjan, Frosch veya Green Clean yumuşatıcı.


  • auroraaurora  (02.04.19 12:01:26) 
deterjan: ucuz olan hangisiyse o, şu an tursil var
yumuşatıcı: beyaz sirke + esansiyel yağ

fakirim evet.
  • taurina  (02.04.19 12:09:32) 
Perwoll nicin hikaye ki? Yani nesinden memnun degilsiniz?


  • balpolen  (02.04.19 12:11:36) 
Perwollu ben de koyu renkler için kullanıyordum ama kuruyan çamaşırlarda kalan kokusu hoşuma gitmeyince bıraktım. Genelde bingo en ucuzu oluyor, onu kullanıyorum. Yumuşatıcı da yumoş alırdım ama en son a101den çiçeğim diye bir marka aldım, kokusu da iyi, kalıcı.


  • curukturpkokusu  (02.04.19 12:23:16) 
Söz konusu edilir bir işe yaramıyor. Siyahlar yine zamanla morlaşıyor, morlaşma süresinde de ekstra bir uzatma olmadı. Diğer deterjanlardan farkı yok.


  • zaman  (02.04.19 12:24:02) 
deterjan: hayvanlar üstünde test edilmemiş genelde ucuz markalar
yumuşatıcı: asla ve kati kullanmam, bedava verseler bile.

  • beholderrulez  (02.04.19 12:25:14) 
camasir deterjani icin hayvanlar uzerinde test etmek gibi bir surec var mi? varsa neden boyle bir teste ihtiyac duyuluyor? camasir deterjanina en fazla elimiz deger bir miktar, bunun verecegi zarar hayvan uzerinde test etmeden anlasilmiyor mu?


  • jimicik  (02.04.19 12:40:30) 
Omo bebek deterjanı- yumuşatıcaya gerek yok.


  • coca cola  (02.04.19 12:49:18) 
Domol sıvı. yumuşatıcı yok.


  • babilbaligi  (02.04.19 13:33:20) 
Ecover camasir deterjani. Bu markanin her ürününden cok memnunum. Yumusatici hic kullanmadim, gereksiz bir sey.

Carsaflar, havlular icin gercek esansiyel yag ekliyorum birkac damla.

Kis aylarinda at kestanesi ile de yikadigim oluyor carsaf ve havlulari. Cok iyi, kopuklu kopuklu yikiyor ve de sifir kimyasal ile tertemiz yapiyor. Kokan deterjandan uzak duruyorum, zaten cok sahte bir kokusu oluyor, beni rahatsiz ediyor. Uzerimde bir koku olsun istiyorsam zaten parfum kullanirim.
  • buf-e kür  (02.04.19 13:49:51 ~ 13:51:02) 
@jimicik

Hayvanlar üzerinde test yapan bir çok firma ve bunların çeşitli ürünleri var:

Procter and Gamble: İpana, Sensodyne
Henkel: Persil, Perwoll
Unilever: Lipton İce Tea, Knorr, Magnum vb

Hayvan testleri oldukça zalimce bir uygulama. Tavşanların gözkapakları kesilip günler boyu şampuan sürülerek test ediliyor mesela. Aklınıza gelip gelebilecek vahşetin bin bir türlüsü kedi yada yavru köpek bile demeden her türlü savunmasız can üstünde yapılır.

Bir adet foto vereyim çok ileri gitmeden, internette binlerce çok daha vahşi fotolar bulabilirsiniz:

www.yesilist.com

makyaj malzemeleri, temizlik ürünleri, kişisel bakım ürünleri, parfümler vs piyasanın dev firmaları tarafından yıllardır hayvanlar üzerinde test yapılarak piyasaya sürülmektedir. (alternatif yollar vardır, maliyet sebebiyle büyük firmalar buna yanaşmazlar bu arada)
  • beholderrulez  (02.04.19 14:19:31) 
Beyazları Borlu deterjanla yıkıyorum. Daha mı beyaz oldu ne? Renkli ve koyu renkliler için sıvı deterjan kullanıyorum, hangisi kampanyadaysa. Yünlü kazaklar için perwoll en iyisi bu arada. Yumuşatıcıda henüz idealimi bulamadım. Durulama suyuna yumuşatıcıyı koyuyor olmak beni rahatsız ediyor, tam durulanamamış gibi. Sirke & esansiyel yağ kullananlar çamaşırlar yumuşak oluyor mu? Sirke kokmuyor, değil mi?


  • SiyamkedisiZorro  (02.04.19 14:40:17) 
deterjan: perwoll. bitince bingo'nun bebekler icin urununu almaya baslayacagim ama. pek kokusu yok. simdilik 1 kere carsafta denedim, fena degil. bir de uni baby'nin deterjani var. onu kullaninca yumusaticiya gerek kalmiyor.
yumusatici: uni baby.

  • 65 derece  (02.04.19 18:11:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.