[]

Tansiyon Sorunu Hakkkında

Uzun zamandır düzenli aralıklarla tansiyon ölçerdim anneminkini ölçerken hep 12-8 bandından çıkardı. Son 2-3 aydır annemden ayrıyım ölçmüyorumdum. bu 2-3 aylık süreçte genelde dışarıdan beslendim hafta bir sigara içerlerdim onu günde 2-3 çıkarttım. gibi son 2-3 ayda hayatımda bu gibi değişikliler oldu yine annemin yanına geldim 3-4 gündür ölçüyorum 14-10 bandında çıkıyor. Acaba değişen hayat şartları mı sebep oldu bu duruma ve 14-10 tansiyon için endişelenmelimiyim? Biraz yüksek çıkınca tedirgin oldum. duyurunun doktorları yanıtlarsa sevinirim. Birde şimdi yüksek çıkınca ölçerken daha da stres oluyorum kulaklarım yanmaya falan başlıyor. (Erkek 1.85 cm 75 kilo yaş 33)




 
Doktor değilim öncelikle.
Tansiyonunuz dönemsel olarak yükselmiş de olabilir yüksek tansiyon hastası da olmuş olabilirsiniz. Bir doktora görünmeden önce 2-3 hafta boyunca günde iki defa biri sabah kahvaltıdan yarım saat sonra biri akşam yemeğinden yarım saat sonra dinlenmiş ve oturur haldeyken ölçün. Yüksek çıkıyorsa kilonuzun da normal olduğunu düşünürsek tuzlu besleniyorsaniz ona ya da sigara kullanımına bağlı olarak ya da strese dayalı olarak yüksek tansiyon hastası olmuşsunuzdur.hareketsiz yaşam ve tuz tansiyonun temel sebebidir.

  • gurur  (01.04.19 22:07:44) 
ben de doktor değilim. Bu grafiği kaydedin www.google.co.uk
12-8 den sonrası hipertansiyona göz kırpmak anlamına gelir, yaşla birlikte risk gittikçe artar. Sizin dediğiniz 140-100 ciddiye almanız lazım. Tansiyon yükselmesi nefes nefese kalma, baş dönmesi ile kendini gösterir ama kimisinde ise hiç belirtisi olmaz sinsi de olabilir, şansa tansiyon hastası olduğunu öğrenen insan çoktur. Neyse sizin makineniz var en azından durumun farkındasınız. besin etiketi okumalısınız. Tuzu kesmeniz lazım(daha doğrusu sodyum), hazır abur cubur yemeyin, ayda yılda bir anca. mcdonalds, kfc vs bunlar tuzu basıyor. Sucuk, salam, füme et vs bunlarda da deli tuz olur. Sigara, kafein de çok yükseltiyor, azaltmanız kesmeniz lazım. Artı egzersiz, spor yapmalı hiç olmazsa yürüyüş. Lezzetli salata tarifleri öğrenmeye başlayın, salatayı merkeze kaydırın öğünlerde. İlk başta saman gibi geliyor alışıyor insan zamanla. Vejetaryenlere çok saygı duyuyorum artık. Veganlık ama biraz ipin ucunu kaçırmak bence. Tansiyon stresi evde ölçe ölçe atılıyor zamanla, beyaz önlük tansiyonu diye bir olgu var ama. Doktor, eczacı ölçünce biraz yüksek çıkabilir.

  • freedonia  (02.04.19 01:37:42 ~ 01:42:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.