[]

eski belediye çalışanlarına ne oluyor?

başkan veya parti yeni kadrosunu kurunca, eski çalışanlar, başkanlar nereye gidiyor? % kaçlık personel değişimi gerçekleşir?




 
Bildiğim kadarıyla uzak ilçelere şutluyorlar görevlendirme vererek


  • helena  (01.04.19 02:12:25) 
Memurlara bir şey olmaz da o partili ve son kullanma tarihi geçmiş işçiler, taşeronlar var ya onlar çok büyük bir şeye oturuyor işte ;)


  • kaledekiyalnizlik  (01.04.19 07:00:39) 
Çoğuna bişey olmuyor. Ama parti torpiliyle girenler şutlanıyor


  • avatar is back  (01.04.19 09:33:21) 
daire başkanları vs. kadroları 657 ile korunuyor. daha düşük bir kadroya atanamıyorlar.

bu yüzden çok sivri olmadıkları sürece "zaten bu adamları kenara çeksek yine daire başkanı maaşı verilecek, yerine birini atasak ona da daire başkanı maaşı vericez, kalsın bari" deniliyor.
  • akatreil  (01.04.19 09:41:38) 
mesela ağa gökçek'i kovup yerine bu vasıfsızı atadığında, tüm daire başkanlarının istifasını istedi, hepsini kovdu.

aynı parti içinde bile hepsi şutlanır, parti değişiminde kesin şutlanır. şutlanmayan olursa da nallıhan'a denizcilik araştırma daire başkanı yapılır, her türlü bezdirilip gönderilir.
  • babilbaligi  (01.04.19 10:07:12) 
soyle izah etmeye calisayim.

90'larda i.b.b.'yi ilk aldiklarinda, bu boyutta bir carki cevirecek gucleri yoktu.
kadro actilar, karinca surusu gibi adam aldilar. ama bunlarin cogu iscidir, sofordur, operatordur, vs.
yetismis muhendisleri yoktu. birkac muhendis, gerisi ezher'den filan gelmis ulema. aldilar, ulkucu kadrolari yonetici yaptilar. baska desteklerle, carki devirmeden cevirdiler. (bu son yazdigimi manasini iyi dusunun)

2000'lerin ikinci yarisina gelindiginde birtakim elemeler, ayiklamalar yapmis, calisanlarin fislerini duzenli tutmuslardi. sonra, yetisen genc muhendislere tekke tekke kadro vererek neredeyse eldeki tum kadroyu surduler, yiprattilar, kovaladilar.

bu arada, kadrolarin cogu bahcivandir, iscidir, operatordur. ama adam mudur yardimcisi, yahut tekniker, yahut muhendis.

simdi ne olur? ani ve keskin bir deyisime ihtimal vermiyorum. sozen de basa geldiginde ulkucu kadroyla devam etmisti, hatta taltif etmisti cok birimde. devletlulerde devamlilik esastir.
  • viva paulista  (01.04.19 12:29:27) 
Mezuniyetten sonra kadrolu muhendis olarak belediyede memuriyetlik yapmistim 1 senede gorduklerimle istifayi bastim.Bu kisilere ne olduklarini cok iyi biliyorum. Daire baskani ve mudur degilse aktif goreve verilmezler hatta yok muamelesi yapilir bunlara.O derece yok muamelesi yapilir ki adami isten atsa daha iyi diye dusunebilirsin bazen.Bir kismi da cogunlukla alakasiz yerlere surulurler.Tum daire baskanlari ve ust seviye yoneticiler degistirilir.Rutbeleri dusurulur


  • turkuaz  (01.04.19 13:47:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.