[]

ekrem imamoğlu nasıl boyle bir çıkış yaptı?

bu adamı beylikduzu adayiyken gördüm ilk defa, bi dönem beylikduzu belediye başkanı oldu. simdi birden koca şehre aday.. nasıl. oldu bu çıkış fikri olan var mı? kilicdaroglu ile ilişkileri mi. kuvvetli, sağlam mı lobi yapmış, parası mı bok?




 
Kürtlerin etkisi olduğunu tahmin ediyorum. Tek başına bu olmasa bile ciddi etkisi oldu. Zaten referandumda da Ankara ve İstanbul hayır çıkmıştı. Çok büyük sürpriz değil bence.


  • doxanikee  (01.04.19 00:55:43) 
Son yıllarda Türkiye'de daha iyi bir muhalif siyasetçi gördünüz mü genel tavırları, açıklamaları, konuşmaları, halkla ilişkisi vs açısından? Adam cidden çok iyi bir adaymış ve başta herkes Kılıçdar'a laf etse de sonuna kadar hak etti adaylığı da başkanlığı da. Ve umarım hilesiz hurdasız hak ettiğini alacak bu gece


  • nundu  (01.04.19 03:08:58) 
çok büyük sürpriz değil +1
akp'nin karşısına biraz eli yüzü düzgün birini koyunca ne olduğunu muharrem ince durumunda gördük. akp içinde %10 civarı bir memnuniyetsiz kesim var olduğu konuşuluyordu zaten, onların bir kısmı imamoğluna vermiştir, bir kısmı da hiç oy vermemiştir ki bu da akp oyunu düşürür. kaldı ki mhp ile ittifak yapmasaydı akp, son 2 seçimi kaybetmişti. hdp'nin istanbul'daki %12-13 payının önemli kısmı, üstüne bir de iyi partiye geçen milliyetçi-sağ seçmenin oyunu ittifak sebebiyle almasından ötürü bu oranlara ulaştı.

ha, mevcut chp durumuna bakınca büyük başarı tabii ki. ama bundan daha iyisini yapabilir kesinlikle; ibb başkanlığını sadece idari değil siyasi olarak da başarılı bir şekilde yürütürse -tıpkı bu 3-4 aylık seçim öncesi kullandığı dil ve takındığı tavır gibi- oyunu arttırıp muhalefetin genel kozu haline gelmesi sürpriz olmaz.

yoksa lobiymiş paraymış değil, adamın adını 4 ay önce kimse bilmiyordu; ülkede siyaset yapmak isteyip lobisi ve parası olan herkes birilerine yamandığı takdirde göz önüne kolaylıkla çıkartılıyor.
  • Jux  (01.04.19 03:38:09 ~ 03:41:55) 
Büyükçekmece'de chp güçlü, diğer ilçelerde aday etkisi büyük. büyükşehir de riskli olduğu için genel merkez böyle bir karar verdi. e Imamoğlu da sakin ve yapıcı bir yol izleyince, ilçedeki başarıları da üstüne gelince böyle oldu.

tabi hdp'nin sorumlu tutumu, seçmenin akpnin yarattığı cehennemlerden bıkması gibi faktörler de çok önemli.
  • babilbaligi  (01.04.19 10:20:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.