[]

Thy uçuş saati değişmiş

Bana önerdikleri uçuşu onaylama ya da değiştirme şansım var. Benim uçuşun değişen saati yerine bir önceki uçuşu seçsem ödeme yapmam gerekir mi?




 
Hayır.


  • karacigerim vur kadehlere  (31.03.19 17:13:56) 
İade isteyebilirsiniz, bir de sanırım iki saatten geç bir saatten erken uçağa aldılarsa


  • mabesa  (31.03.19 17:15:40) 
Tazminat ödemeleri gerekiyor


  • mabesa  (31.03.19 17:15:53) 
@mabesa İade istemiyorum. Gitmem gereken bir uçuş. Bileti de ben almadım zaten gideceğim yerdeki kurum aldı. Uçuş yarım saat sonrasına alınmış ama ben geç gitmektense 1 saat öncesindeki uçuşla gitmek istiyorum.


  • kozmosta bir nokta  (31.03.19 17:17:16) 
Mabesa, tazminat odemelwri gerekmiyor.

@kosmosta bir nokta
Bir onceki ucaga aldirabilirsiniz. Ucret odemezsiniz.
  • kuehles blondes  (31.03.19 17:18:10) 
uçak saati değişmese dahi, thy bir önceki uçağa kaydırma yapıyor. yine yapar.


  • babilbaligi  (31.03.19 17:20:01) 
Peki bu işlemi uçuştan 24 saat önce mi yapabiliyorum sadece? Çünkü hata veriyor şu an.


  • kozmosta bir nokta  (31.03.19 17:24:22) 
@kuehles blondes, rotarsa gerekmiyor, uçuş iptali ve başka uçağa alındıysa gerekiyor. Ben o şekilde uçağım iptal olmuş haber vermediler başka uçakla götürdüler beni 400 euro tazmimat aldım


  • mabesa  (31.03.19 17:24:52) 
Sizinde uçuş iptali ve yeni uçaksa tazminat alırsınız hem de uçuşunuzu da iptal etmeden. Özelden yazarsanız anlatırım


  • mabesa  (31.03.19 17:25:43) 
Hayır sadece uçuş saati değişmiş. Zaten dediğim gibi tazminat vs istemiyorum sadece önceki uçuşa kaydırma yaptırırken para ödemek istemiyorum. Yoksa gitmek zorunda olduğum bir uçuş.


  • kozmosta bir nokta  (31.03.19 17:30:55) 
uçağım 1 gün ertelendi diye 600 lira tazminat aldım ama sizin durumunuzda alabiliniyor mu shgm'nin mevzuatına bakmak lazım. herhangi bir uçuşa geçebilir veya para iadesi alabilirsiniz. çağrı merkeziyle konuşun yardımcı olacaklardır.


  • argent dawn  (31.03.19 17:34:27) 
@mabesa
Ben de tazminat aldim.
Ucus saati degismis demis sadece. Ayrica iptal vs durumunda da her sekilde tazminat hakki dogmuyor. Ucusa belli bir sureden az kaldiysa vs ancak. Yani 3 ay oncedne ucusu iptal ederlerse tazminat hakki yok ama 3 gun onceden iptal olursa var mesela.
Rotar ise 2 ya da 3 saati gecerse idi ve havayolundan kaynaklanan durumsa (olaganustu durumlarda gecersiz)

Yazan kisi acikca yazmis, ucagin saatini ileri aldilar diye. Bu durumda iptal etme ve tum parayi geri alma ya da baska bir saate erteleme hakki oluyor yolcunun.
  • kuehles blondes  (31.03.19 19:03:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.