[]

İstanbulda orta gelir üstü yaşam maliyeti

İstanbulda deniz manzaralı bir ev orta segment üstü bir araba ve 2 ayda bir yurtdısı tatili olan bir hayat düsünüyorum.Şimdi böyle bir hayatın ortalama aylık maliyeti nedir sizce ? Bunu önce tek kişilik düsünelim sonra da bir aile olarak düsünelim ( Aile olunce çocukların ortalama iyi bir kolej de de okuduğunu varsayalım )




 
tek kişi 50k, aile 150k


  • vladimirdökümov  (31.03.19 16:44:34 ~ 16:44:52) 
araba ve çocuk hariç diğer dediklerinizi eşimle geçen senenin eylülüne kadar yapıyorduk, aylık gelirimiz 15k civarıydı.

üstüne ekleyin istediklerinizi.
  • taurina  (31.03.19 16:59:53 ~ 17:01:14) 
Evin ve arabanın aylık masrafı diye bir şey yok. Bir kere o ev 2 trilyon olsa araba en az 200k olsa bunları taksitle alacak halin yok yani. Babadan Zengin olacaksın önce. Apartman aidatı min 500-600 olacaktır. Arabanın aylık gideri aylık benzin paran ne kadarsa o kadar olacaktır. Muayene kasko sigortası zırtı pırtı derken min aylık 1500₺ olsun hadi. Mutfak alışverişi min 500₺(tek) ile 1000₺(Aile) arasında olsa faturalar da aynı orantıda olsun... gezme tozma da mutfak masrafı ile aynı oranda tek 500 aile 1000₺ olsun. Ama şimdi deniz manzaralı evi orta üst segment arabası olan biri bu hesapları yapmaz yani. Gereksiz yere hesap yaptım o kadar. Cerrah falan olman lazım kısaca. Bir ameliyat ile çoçuğunun bir yıllık okul masrafı çıkacak. Aylık en az 100k olmalı.


  • rakidabalikolsa  (31.03.19 17:01:19) 
Bunun 2 kati guzel hayat yasayan, nerdeyse her haftasonu yurtdisima cikan siradan beyaz yakalar taniyorum. Tas catlasin 8bin aliyorlar.

Burada onemli olan su, maasi ayin sonuna tamamen bitirmemiz sorun mu degil mi?
Hic para biriktirmeyecegim diye bir karar alsam cok rahat bu sekilde yasardim.

Ikinci kriter de deniz manzarasi olsun ama hangi semtte olsun, uskudarda sariyerde ortalamaya yakin kirasi olan deniz giren evler var.
yurtdisi deyince yunanistan da yurtdisi. Cuma gunu oglemln beylikduzunden scooter'la cikip dolasip geri evine gelen insanlar var. Youtube'da var videolari.
Sonra bir de oraya gidip hilton'da kalmak var, sandvicle cadirlar takilmak var.
  • acemi  (31.03.19 19:26:58) 
Babamı tarif etmişsin. Min 10 bin kira geliri vardı en son bildiğim.


  • ruhen hastayim ben  (31.03.19 20:12:46) 
senin dediğin iş 30k'dan aşşağı olmaz


  • dedim dedim de kime dedim  (31.03.19 20:39:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.