[]

komsu kopegimi sikayet edecekmis

beni sevmeyen bir komsu kopegimi sikayet edecegini soyledi. kopegim de uslu bisey, aksamlari oynarken havlamak ve eve biri gelince sevincten havlamak disinda sesi solugu cikmiyor. zaten bu sahis 1. katta ben 4. kattayim. ne diye sikayet edecekler, ne yaptirimi var merak icindeyim. tehlikeli bir tur filan da degil sokak kopegi bebek daha 7 aylik, kotu halde bulmus birinden sahiplendik sokaga donmesin diye. kac aydir alt kat komsumuzdan bisey duymadik gurultu yaptirmayin vs. diye. herhangi bir isirma durumu zaten yok kimseyi. boyle bisey yasayan var mi?




 
Apartman yönetmeliğinizde evcil hayvan beslenemez ibaresi yoksa pek bir yaptırımı olmaz. Sesten dolayı şikayet ediyorsa şikayetçi kişinin evinden ses ölçümü yapılır. Ses ölçümü yapılmadan herhangi bir ceza çıkartılırsa siz de aynı şekilde geri şikayet edebilirsiniz. Ödemeyin.

Diyelim ki hayvan beslenemez diye bir yönetmelik maddesi yok. Apartman oy birliğiyle yönetmeliğe bu maddeyi eklese bile yönetmelik öncesi evinizde hayvan bulunduğu için bu karar yine sizi bağlamaz.

Yönetmeliğiniz varsa bir bakın. Böyle bir yasaklayıcı madde yoksa bırakın istedikleri yere şikayet etsinler.
  • desdenova34  (31.03.19 16:02:10) 
hicbir sey cikmaz merak etmeyin. gurultuden sikayet edecekse, sikayetcinin yatak odasina desibel cihazi konup 24 saat olcum yapilacak ve belli bi frekansin ustunde kopek gurultusu olculmesi gerekiyor. ki 3 kat asagiya ses gitmez o kadar. sirf sizi yildirmak icin ugrasiyor. bizde de ben giris kattayken 4. kattakiler koku var diye ugrasiyorlardi, ve hukuken bi sey yapamiyoruz arastirdik diye de itiraf etmislerdi :) alttaki linteki haberde apartman yonetmeliginde kopek beslenemez diye karar alinmasina ragmen evde besleniyor, o yuzden kopek atiliyor.


  • pide  (31.03.19 16:02:11 ~ 16:09:01) 
  • acemi  (31.03.19 16:03:44) 
bizim apartmanin hic yoneticisi olmadi ki yonetmeligi olsun. boyle biseyi uyrurabilirler ancak.

@acemi su habere bak insani boyle boyle delirtiyorlar bunlar
  • mula  (31.03.19 16:12:19 ~ 16:13:51) 
apartman sahibi ve ilk ev sahibi genelde matbu bir form ile belirli kurallar belirliyormuş. ben de dün öğrendim.
o forma baktım kedi, köpek ve tavuk beslemek yasak diyor dsfds

  • passion rules the game  (31.03.19 16:13:11 ~ 16:13:23) 
yokmus oyle bir form sordum babama sadece tapu var elimizde


  • mula  (31.03.19 16:16:00) 
Yoneticisi olmasa da o kurallar vardir bi yerlerde. Bizim alt komsunun 7/24 havlayan kopegi vardi o ara arastirmistim. Neyse dedik sikayet etmedik. eceliyle olmesi 15 sene surdu.


  • acemi  (31.03.19 16:18:15) 
ev sahibiyseniz daha da iyi, birakin ugrassin dursun. haytap.org sitesinde ornek davalar var bi inceleyin.


  • pide  (31.03.19 16:18:28) 
Her apartmanın bir yönetim planı vardır. Bir nüshası yöneticide diğer nüsha tapudadır. Örneği şurada var.

uygaryonetim.com

Planda bir madde evcil hayvanlarla ilgilidir.

(Yukarıdaki planda 40 f )
  • Mirket  (31.03.19 16:44:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.