[]

Diş implantı Diş hekimlerine soru

İyi geceler.
Babam implant yaptırmak istiyor. Bunun için hekime gitti. Mr mı tomogrofimi ne çektirdi.
Şimdi üç hekim gezdi farklı işlem önerdiler fikir almak istiyorum.
Bir tanesi hiç film felan isteöeden kafadan amca gel hemen başlayalım demiş.
İkinci tanıdık bir dr film istemişti. Bakıldı ve çene kemiğinin çok inceldiğini kemik tozu tedavisi olmadan implant olmayacağını söyledi. Buda çok meşekkatli bir tedaviymiş.
Üçüncü filme bakıp kemik tozu yapmadan varolan dişlerin hepsini çekip hemen imlata başlayalım demiş.
Yani benim bildiğim implant öncesi diş çekilirse 2-3 ay damağın iyi olması bekleniyor.
Kısacası hangi hekime güveneceğimizi şaşırdık. Hepsi farklı işlem öneriyor.
Sizce ne yapmalıyız?

 
hekim değilim de
film istemeden öyle kafadan olmaz
hele babanız ileri yaştaysa, sigara filan içmişse..
ama tabi kemik tozu gerçekten gerekir gerekmez, bilmem ben onu. belki her hekimin de görüşü aynı olmuyordur.
"Bu da çok meşekkatli bir tedaviymiş" bu henüz çok sık yapılan bir iş değil ve bir de en önemlisi süreç isteyen bir tedavi. ama kemik kalitesi/hacmi yetersizse bu tip tedaviler gerçekten çok kritik.
"benim bildiğim implant öncesi diş çekilirse 2-3 ay damağın iyi olması bekleniyor.": çekilince oluşan yuvaya hemen atılan implantlar da var. o implant türüyle alakalı bir durum.
şöyle ki: bazı hekimler mesela x marka ile anlaşmalı oluyor ve senede 500 tane takacam diye anlaşıyor (bu nedele uygun fiyata alıor) hep onun ürünlerini takmaya çalışıyor.
bazıları ise her marka her tür çalışıyor, bazı markaların böyle hemen (immediat deniyor) takmaya uygun implantı oluyor. bu hekimin çalıştığı ürünlerle alakalı.
  • niye ama  (30.03.19 23:59:27) 
uzman diş hekimiyim.

Film çekilmeden olmaz, orası doğru. Ancak hemen yapılıp yapılmaması implant türüne bağlı değil, diş çekimi sonrası kalan kemik miktarına bağlıdır. Yine de diş çekildikten sonra hemen yapılan implantların uzun vadede daha çok sorun çıkardığını deneyimledim ve literatürde de bunu destekleyen çalışmalar var.

Kemik tozu gerekir mi gerekmez mi onu hekimin tomografi çekip bakması gerekir. Onu planlayıp size söyler zaten. Ama kemik tozu işin içine giriyorsa bu noktada güvenilir birine yaptırmanızı öneririm.
  • denlar  (31.03.19 00:25:27) 
Babam 67 yaşında tomografi çekildi ona istinaden damak çok inceldiği söylendi. Kemik tozu kullanmayacak hekim ince olan bölgenin arkada olduğunu oraya implant getirmeyeceğini söylemiş.


  • Neyazayım  (31.03.19 00:36:56 ~ 20:37:29) 
Bende şuradan www.implantdental.gen.tr implant fiyatlarını takip ediyorum. Yasaklardan sonra anırım burada yaptıracağım.
Randevuya gitmeden önce önerileriniz var mı?

  • shippo  (08.05.21 03:10:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.