[]

Banyoda kireçlenmenin çözümünü biliyor da söylemiyor gibisiniz:)

Her hafta muslukta, fayansta, duşakabinde kireç ovalamaktan bıktım, sizde de var mı? Allah'ını seven söylesin, kireç lekesi oluşmaması için ne yapıyorsunuz?




 
porçöz kireç sökücü kullanıyorum, fazla kimyasal ama kesin çözüm de o oluyor..


  • ozgur bir kusun hatirati  (30.03.19 18:37:39) 
Ben muslukları ve banyo aynalarını Rossman’ın cam temizleme mendili ile temizliyorum dört beş günde bir. Daha hiç ovmam gerekmedi.
Duşakabinleri de cif poşet yapıyor gelen abla. Onlar da mis gibi oluyor ama duşakabin ertesi güne kirleniyor ilerde kendi evimi alırsam su damlacıklı yaptıracağım kiri beli olmasın diye.

  • cilekli pasta  (30.03.19 18:43:21) 
Her banyodan sonra duş kabinini duru suyla yıkayıp çekpasla suyunu alıyorum. Sonra da kuru bezle kuruluyorum. Bu size çok uzun ve zahmetli gelebilir ama gerçekten değil. Beş dakikanızı alır. Hiç leke olmuyor duş kabininin yüzeyinde. Ayrıca arada bir cif kullanarak bazen de çamaşır suyuyla temizliyorum. Çünkü benim banyo giderimde halledemediğim bir sorun var. Arada dezenfekte etmem iyi olır diye düşünüyorum. Çekpas suyu iyi temizliyor ve zaman kazandırıyor.


  • puyule  (30.03.19 22:24:29) 
Ben de puyule gibi yapıyordum ama bezdim sonunda. Duşa kabine bir şey yapmıyorum. Arada sırada kimyasalla dezenfekte ediyorum sadece. Kireç lekesi gitsin diye uğraşmıyorum.

Kesin çözüm evin su girişine doğru düzgün, kireci filtreleyen, suyu yumuşatan filtrasyon sistemi takmak. Bizim sitede yapılıyor şu an.
  • orient blue  (31.03.19 09:49:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.