[]

yurtdışına çıkarken tc kimliği taşımaya gerek var mı?

pasaport = tc kimlik değil mi?




 
gerek yok.

pasaport = senin yurt dışındaki kimliğin oluyor zaten.
  • deveyidiken  (30.03.19 18:02:00) 
Diyelim pasaportunu kaybettin. Geri döneceksin yurt dışında öyle ya da böyle türkiyeye döneceğin için uçağa bindin, türkiyeye dış hatlara geldin, sorun yaşamaman için kimliğini göstermen gerekiyor. Al o kimliği sen yanına.


  • diye yazdim ama hep yalan  (30.03.19 19:26:48) 
Dostum ben yurtdışında pasaportumu sürekli yanımda taşıyorum nüfus cüzdanımı ise otelde veya güvenlik bir kasası varsa orda saklıyorum otelin. Yurtdışında pasaport senin kimliğin zaten polis çevirir birşey olur pasaport her zaman yanında olmalı ama oldu da pasaportunu kaybettin(montunun cebindeydi bi yerde unuttun vs.) türkiye konsolosluğuna gidip kendini kanıtlayıp başvuruda bulunmak için tc nüfus cüzdanının yanında olması bence başını beladan kurtarmada bir nebze yardımcı olabilir.


  • blue velvet  (30.03.19 21:00:53) 
pasaportunuzu yurt dışında kaybederseniz öyle yada böyle uçağa binemezsiniz. en yakın elçiliğe gidip ülkeye geri dönüş belgesi almanız ve bu belgeyle türkiye'ye dönmeniz gerekir, başka ülkeye de gidemezsiniz. bu işlem için kimlik belki işe yarayabilir ama çok da şart değil, öyle bir durumda kimliğinizi doğrulamak için beyan, ehliyet, edeveltten nüfus örneği gibi evraklar da işinize yarar.

kaybederim diye korkuyorsanız yanınızda kimliğinizi götürmeyin, yurt dışında sizin için tek geçerli olan kimlik bulunduğunuz ülkede bir oturma izniniz yoksa pasaportunuzdur.
  • taurina  (30.03.19 21:15:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.