[]

Ölmek üzere olan kedi

Akşam eve gelirken sokakta buldum bu kediyi. Islak vaziyette, amaçsızca yalpalayarak yürümeye çalışıyordu. Birkaç adım geçtim sonra geri döndüm aldım. İnanılmaz zayıf düşmüş ve üşümüş.
Eve getirdim ılık suyla yıkadım. ağzına süt sıktım ama pek tepki vermedi. Gözlerinin feri sönmüş derler ya aynen öyle. Nesne takibi yapamıyor gözüyle. Boş boş bakıyor.
Ne yapmak lazım. Antalya’da sokak hayvanlarınla ilgilenen kurum kuruluş var mı acaba?

eksiup.com

 
biraz düşük bir ihtimal olsa da hayvanda kuduz da olabilir. dikkatli olun ve bir an önce veterinere götürün.

sizin yapabileceğiniz pek bir şey yok malesef.
  • avianthem  (29.03.19 21:50:30) 
Susuz ve besinsiz kalmış olabilir, serum takılması gerekebilir. Corona virüsü kapmış olabilir. Zehirlenmiş olabilir. Araba çarpmış olabilir, kırık veya iç kanaması var belki. Daha pek çok ihtimal sayılabilir. En doğru yanıtı bir veteriner verecektir. Siz çok hareket ettirmemeye çalışın. Kırık varsa daha çok zarar vermemiş olursunuz. Veterinere götürmeden yapabileceğiniz başka bir şey yok maalesef. :(


  • siyah noktali film  (29.03.19 21:59:52) 
sıcak su torbasıyla ısıtın hayvanı tekrar yıkamanız bence hata olmuş. kafasını garip garip sallıyorsa / bir yere dayıyorsa / daireler çiziyorsa muhtemelen travma geçiriyor kafada ödem var. araba çarpmış çok kedi gördük bazılarını kurtardık bazıları yaşamadı. anlattıklarınızı buna benzettim.


  • argent dawn  (29.03.19 23:25:30) 
@argent dawn
ısıtıcının önünde kuruttuk. Üşümedi merak etmeyin.
Ama 3 defa epilepsi krizi gibi kriz geçirdi. Kasları gerildi açıldı tuhaf şekillere girdi hayvancağız. Ayrıca yutkunma refleksi yok sanırım. Ağzına koyulan sütü suyu yutamıyor.
  • takıl yani takmıyo belli  (30.03.19 01:07:01) 
eğer kurtarmak istiyorsanız acil veterinere götürün. evde olunca ölecek hayvan. evde ona yardım etmiyorsunuz şu an.


  • oscar  (30.03.19 05:17:13) 
içim kıyıldı keşke bakmasaydım. buna benzer bi şey benim de başıma geldi ve malesef kurtaramadık. o akşam iyice ağladığımı bilirim. şimdi ise sitemizin bahçesinde en az 5 kedimiz var, sabah akşam besliyoruz komşularla birlikte.


  • aydogank  (30.03.19 05:50:36) 
10 sene olmuştur, kediyi gezdirmeye çıkardığımızda mahallenin 2. kabadayısı kedi benzer durumdaydı, yanına sokulamazdın hayvan bir kaç gün içinde eridi gitti, bizimkiler alıp veterinere götürdüler adını hatırlamadığım bir virüs kapmış, serum verdiler gerekli bakımı yaptılar o zamanın parası 400tl tuttu ama bir kaç haftaya gene tosun gibi oldu.

Söylediğin belirtilerin hepsi vardı hayvanda, bir şey yiyip içemiyordu
  • kimlanbu  (30.03.19 11:19:30 ~ 11:19:52) 
Sabah veterinere götürmek için yanında gittiğimde can vermişti. Üzgünüm. En azından son saatlerini sıcak bir ortamda geçirdi.


  • takıl yani takmıyo belli  (30.03.19 13:55:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.