[]

kedimin neyi var?

6 yaşında bir siyam kedim var. Mantar aşısı dahil tüm aşıları tam, mama olarak royal canin siyam kedi maması yiyor.

Kedim 3 hafta önce sırtındaki tüylerini, yatağın altına girdiğinde yoldurmuş. Veterinere götürdük. %3 asetil salisilik asit + 2 ampul jetokoin + 100 ml alkol'den bir karışım hazırlattı. Baticon'la temizledikten 5 dakika sonra bu karışımla da temizleyip üzerine travazol krem sürmemizi söyledi. Yalamaması için de başına bir başlık taktık.

Bir hafta sonra beyaz eti göründüğünde başlığı çıkarabileceğimizi söyledi veteriner. Dediklerini harfiyen uyguladık. Başlığı çıkardıktan sonraki 5. günde yarası tekrar kabuklanmaya başladı.

Şimdi fotoğraftaki gibi :(

i.hizliresim.com

Tekrar veterinere götüreceğim ama burada da sormak istedim.

Neden böyle olmuş olabilir? :(

 
Fotoğraf yok demeye geldim.


  • windowsguvenlikduvari  (29.03.19 16:20:19) 
Travazol önerdiyse mantarı olabilir. Mantar çok pis bir şey. Yıllar önce bile bir yerden eve mantar taşımış olabilirsin veya mantarlı başka bir kediden bulaşmış olabilir. Mantar sporları yerleşir. Bağışıklık düştüğü an ortaya çıkar. Ben 2 yıl önce araba çarpmış bir sokak hayvanına iyileşene kadar evde baktım. Aynı zamanda mantarı vardı o kedinin. Bir odamı tamamen boşalttım onun için. Sadece onun ihtiyaç duyabileceği eşyaları koydum. Yanına girerken giydiğim kıyafetleri ayrı tuttum. Hep eldivenle temas ettim. O gittikten sonra hem onun kullandığı hem kendi kullandığım bütün eşyaları attım. Tüm evi veterinerden aldığım bir karışımla(sulandırarak) temizledim, üstüne bir de kitaplar dahil evdeki her şeyi sirkeli su ile sildim. Kedime de mantar aşısı yaptırdım. Tüm bunlara rağmen bu yıl kedimde mantar yaraları oluştu. Tüm bunları neden bu kadar uzun anlattım? Mantar sporlarının çok hızlı ürediğini, çok çabuk yayıldığını ve bunu engellemenin çok zor olduğunu daha iyi belirtebilmek için. Tedavisi de uzun sürüyor maalesef. Bu süreçte veterinere danışarak bağışıklık güçlendirici ilaç veya ödül de verirsen daha çabuk iyileşmesini sağlayabilirsin. Çok geçmiş olsun.


  • siyah noktali film  (29.03.19 16:30:22) 
  • chihirovekohaku  (29.03.19 16:31:20) 
Mantar aşısını da birkaç ay önce yaptırdım :( Böyle mi görünüyordu kedinizin mantarı?


  • chihirovekohaku  (29.03.19 16:32:56) 
travazolu okuyunca yazmadan duramadim. benim kopekte kronik mantar var her sene ugrasiriz. bi sene travazol surdurdu veteriner. icindeki kortizon kopegin karaciger degerlerini o kadar mahvetti ki gidici bu kopek diyolardi. serum mama ilac ultrason rontgen amerika baskani dahil herkesi devreye soktum da oyle iyilesti. ilk hastalik belirtisi de asiri miktarda su icmesiydi. cok dikkat edin. mantar asisi da karacigeri cok yorar, son care olarak yapilir. duzenli her yil yaptiriyosaniz yaptirmayin yani. beni yanlis yonlendirmislerdi ilkin, her sene yaptiriyodum sonra ogrendim.


  • pide  (29.03.19 16:34:59 ~ 16:38:10) 
Hayır, şöyleydi:

i.hizliresim.com

Fotoğrafı gördükten sonra google görsellerde "kedi mantarı"nı aradım. Sizin kedinizdekine benzer fotoğraflar da var. Benimkinden farklı seyrediyor sanırım. Ayrıca @pide haklı, mantar için kullanılan ilaçlar çok zarar da verebiliyor maalesef.
  • siyah noktali film  (29.03.19 16:44:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.