[]

kendi kendine fransızca öğrenmek

mümkün mü? kendi kendine derken tabii vahiy olarak değil de gerekli materyalleri edinip, az buçuk ingilizcem var, bunun da olumlu etki edeceğini varsayarak, bugün başlasam, 6 kademe üzerinden düşünürsek üçüncü seviyeye gelmem ne kadar sürer?

yani kısacası böyle bir şey var mı? varsa ne kadar zaman alır?


 
Fransızca B1 seviyesine ismek kursları ile gelmiş biri olarak söylüyorum, kendi başınıza fransızca zor. çünkü telaffuz farklı, geçmiş zaman çekimleri farklı vs vs
bi de motive edici bir kuvvet olmalı öğretmen veya sınıf arkadaşları gibi. ingilizce gibi aşına olunan bir dil değil çünkü. bi yerde sıkılıp bırakmak mümkün.

  • interview with the vampire  (29.03.19 14:35:12 ~ 14:35:34) 
Peki o seviyeye ne kadar zamanda geldiniz?


  • osuran imam  (29.03.19 14:48:39) 
Çalışmanın %90'ını telaffuz için harcarsanız olabilir.

3. kademe dediğiniz B1 ise, tek başınıza 7-8 ay sürer.
  • 6 yasimdan beri metal dinliyorum  (29.03.19 14:50:11) 
3 dönem sürdü kurlar.
3-4 ay ilk kur (A1)
3-4 ay ikinci (A2)
2 ay gibi de son kur (B1)
  • interview with the vampire  (29.03.19 14:51:51) 
orta seviye için yaklaşık 1 yıl... eh, denemeye değer. ama tabii bu kurs yardımıyla olmuş. kendi başına deneyen birileri olsaydı fikir edinebilirdim.

bu arada telaffuzu pek önemsemiyorum hocam, amacım tamamen okuma ve yazma. akademik düzeyde okuma yapmak yeterli benim için.
  • osuran imam  (29.03.19 14:56:29) 
okuma için de şunu söyleyeyim, fransızların yazı dili konuşma dilinden çok farklı. şu açıdan; yazı dilinde çok benzetmeler kullanabiliyorlar, biraz ağdalı yazıyorlar. kısa sürede bunu anlayacak seviyeye gelmeniz nerden baksanız yine 1 yılı bulur bence. yine de sizin öğrenme eğrinize göre değişir. (bu benim fikrim onu da belirteyim)


  • interview with the vampire  (29.03.19 14:58:40 ~ 14:59:40) 
Kimisi beceremez kurssuz öğrenilemeyeceğini iddia eder, kimisinin disiplin becerisi düşüktür herkesi yine öyle zanneder. Bence en iyisi buraya sormak yerine şimdiden kendi kendine öğrenmeye başlamak. Herkesin kapasitesi, öğrenme yöntemi birbirinden farklı. Kimisi bireysel daha hızlı ilerlerken kimisi grupla öğrendiğinde daha başarılı olur. Deneyip görmen lazım.

Sıfırdan 5 ayda almancada b1.1 olmuş birisi olarak bugün başla diyorum.
  • ruhen hastayim ben  (29.03.19 15:08:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.