[]

OKB'ye Bağlı Tekrarlamaları Yapmayı Baskılamak

OKB, her çekenin bileceği üzere, kişiye bir takım korku ve endişeleri zerk ederek türlü türlü manasız tekrarlamayı yaptırtan bir bela.

O an içinizden sizi zorlayan o tekrarlamayı yapmazsanız, yoğun bir "iç huzursuzluğu" oluşur ve bu sizi yapmaya zorlar.

OKB'lilere sorum şu; herhangi bir tekrarlama türünü direnip de yapmamanın ardından o an bünyede oluşan iç huzursuzluğunu gidermeye, yok etmeye yönelik kendi geliştirdiğiniz yöntemler veya psikolog tavsiyesiyle öğrenip uygulayıp da olumlu yönde sonuçlar aldığınız metotlar var mıdır?

 
Takipteyim demeye geldim. Çünkü hiç bir psikolog /psikiyatr bana bi çözüm vermedi so ana kadar. Ayrıca pek çok self-help tarzı siteleri inceledim ama hepsi faso fiso.


  • superfluid  (29.03.19 13:37:10) 
maruz kalma diyorlar o olaya. Katlanıp Yapmadan dayanıyorsun.

ben bu eylemleri hastalık yaptırmak istiyor, kendim değil derdim. bu istek bana ait değil diye düşünürdüm.

yok etmek imkansız kısa vadede, ama baskılanabilir.
  • passion rules the game  (29.03.19 13:57:58) 
Ben el kadar çocukken bu sorunu bir gün konunun çözümsüzlüğünü kendime kabul ettirerek aşmıştım. Yani x yapmazsam uyuyamıyorum. x'i tam yapıp yapmadığıma dair bir türlü emin olamadığımdan uykum harap oluyor. Ama olacak iş değil dedim, hepten toptan bıraktım. O anlık gelen huzursuzluk, süreci sürdürmenin verdiği huzursuzluktan küçüktü. sonrasında gelecek huzurun da süreci sürdürmenin verdiği kısa vadeli ve anlamsız huzurdan daha büyük olacağının farkına vardım.


  • twelfth  (29.03.19 13:58:10 ~ 13:58:25) 
Dr. David Burns'ün Panik Atakta kitabında konu ile alakalı maruz bırakma tekniğini okumuştum. Kompulsif davranışları bastırmaya çalıştığınızda ortaya çıkan anksiyete yükselir yükselir ve bir zaman sonra azalmaya başlar, uzun süre ve tekrar tekrar böyle yaparsanız periyodu ve şiddetini azaltırsınız yazıyordu.


  • japon askeri  (29.03.19 14:29:39) 
15 sene içmiştim, bırakalı 5 seneden fazla oldu, ilk sigarayı bırakma fikrini kendime aşılarken, 3 şeritli bir yol düşünmüştüm. tiryakiler için sigarayı bırakma düşüncesi bile çok korkutucudur. sigaranın ikinci bir kişilik gibi davrandığını ve beni kötü yönlendiren bir ibne olduğuna karar verip bir yol tasarladım. sol şeritte sigara içen ben. orta şeritte sigarayı bırakabileceğini kabullenmiş ben. sağ şeritte de sigarayı bırakmış ben. sigarayı 2 günde bıraktım ama orta şeritte sanırım 2 sene falan takıldım. 2 sene yanyana yürüdüm sigara içen halimle ama ben hiç içmedim. orta şeritte kontrol bendeydi, sağ şeride geçtiğimde ise sigara içen ben artık bana çok uzaktı. farkındalık varsa azimle, disiplinle olur bence her şey. insan güçlü bir varlık.


  • hasmetizm 2046  (29.03.19 14:51:10) 
Açıkçası ben bu tekrarlamaları yenemedim. Ama daha basit şeylere indirgedim. En azından toplum içinde dikkat çekmeyecek veya rahatsızlık vermeyecek şeylere. Örneğin küpe ve piercing sahibiyim. Çok yoğun dürtü geldiği zaman o sayı kadar onlarla oynarım. Tabi yaptığım şey psikolojik açıdan ne kadar doğru tartışılır dürtüyü besliyorum aslında. Ancak yıllardır bu yöntem OKB tekrarlamalarımın sadece o boyutta kalmasını sağladı.


  • Deathcomenearme  (29.03.19 20:20:15) 
benzeyen başka bir davranışla ikame etmek kardeşim başka yolu yok. neyle olacağı konusunda kendinle başbaşasın. yaratıcılığını kullan ve gittikçe daha kabul gören bir şeye çevirerek tekrarlamalarını sosyalleştir


  • jeharfi  (31.03.19 19:11:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.