[]

Arge'de maaşlar hk.

Arkadaslar, ben universitedeyim ama hocayla anlasamiyoruz.
Otomotiv firmasinin argesinden teklif geldi. Ama maaslar hakkinda hic bilgim yok.
Onlarin yaptigi is benim yuksek lisans tezimdi.
Arge muhendisi.
Baslangic maaslari, 3-4 yil tecrube maaslari ne kadardir tahmini?

Bir arkadasima sordum baska firmada brut 8000 aliyirum dedi. Oyleyse iyi mi? Bence iyi :)
Kuzenim 6500brute ise basladi yine benzer alanda

 
kötü değil diyelim.


  • bohr atom modeli  (29.03.19 00:04:45) 
Eğer maaşlarını sorduğun insanlar aynı şirkette ve aynı pozisyonda değil ise ne cevap aldığın çok da önemli değil. Ülkemizde aynı işe aynı maaş gibi bir konsept hala yok.
Ar-Ge'de aynı sektörde aynı iş için asgari ücretin biraz üstü adam çalıştırmak isteyen şirket de bulabilirsin, tam tersine çok ciddi tekliflerle gelenleri de bulabilirsin.
Bazı şirketler ar-ge'deki personelini hızla yükseltirler, bazılarında ise sadece üretimdekiler yükselir, ar-ge ise hiç yerinden çıkmaz.
Yazılım argesinde iş bir tık daha fazla standartlaşmış durumda ama orada bile uçurumlar var.

Sonuç olarak; gideceğin iş yerinde bir tanıdığın vs yok ise, ücret konusunda aldığın bilgiler külliyen geçersizdir. Bu durumda önemli olan tek şey senin beklentinin ve şirketin taleplerinin hangi noktada buluşabileceğidir.
  • cursor  (29.03.19 00:12:02 ~ 00:12:13) 
Hocayı sevmeyip Akademik kariyer bırakılıp ar ge ye geçilmez. Ne istediğinize karar verin önce. Böyle yaparsanız orada da birisini sevmeyip Üniye mi döneceksiniz?
İşi sevin işi bilin kişiler ile ilgilenmeyin
Cevap: firmadan firmaya değişir. Başlangıç için 2000 de alırsın 6 bin de
4 yıl tecrübe ile 3000 de alırsın 13 bin de.
  • oldumusimdi  (29.03.19 00:45:40) 
açılın uzman geldi,

1-firma nasıl, ana sanayi mi yoksa tedarikçi mi? tier1 - tier2 ?
2-sizin mezuniyet ve otomotiv tecrübeniz nedir?

bu ikisi maaş için altın sorular.
  • slogan bulamadik  (29.03.19 09:07:58) 
Arge Mühendisi olarak hiçbir firmada 4.5 netin altında başlama. (Net eline geçen demek)
Deneyimle sabit olarak 10 bin e kafar çıkabilir bu rakam.

  • kanlakarisikyagmur  (29.03.19 09:37:34) 
Okuldaki gelecegim kim olursam olayim hocanin dudaklari arasinda

Tier1
Rakip firmasinda proje vardi okulda. Toplam 4 yil tecrubem var aslinda. 2 yil ford ürge, 2 yil uni. Arge muduruyle tanismistim okulda ondan sonra arayip cagirdilar, is bana geldi. Ama maas sorabilecegim arkadasim yok.
  • wishmaythşngs  (29.03.19 12:28:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.