[]

İşyerinde yaşadığım durum hakkında fikirlerinizi belirtir misiniz?

Merhabalar

6 yılı biraz aşkın bir süredir bu firmada çalışıyorum yazılımcı olarak. Önümüzdeki yıl yazılım uzmanından uygulama mimarı pozisyonuna terfi bekliyorum. Önümüzdeki aylarda çok farlı teknolojilerde bir çalışma süreci var. Bu sürece benim yanımdaki arkadaşımdan birimiz (ki kendisini çok seviyorum iş arkadaşı olarak çok çalışkan biri) bu süreçlere dahil edilmemiz gerektiği iletildi. Ben gönüllü oldu, arkadaşım da gönüllü oldu. Yönetici siz konuşun anlaşın dedi ama bana sen kalırsan burda iyi olur dedi çünkü o arkadaşımın yerine junior biri gelecek ve ben ondan x3 deneyimli olduğum için sen onu daha iyi eğitirsin dedi.

Bu gibi yeni teknoloji değişim süreçlerinde de çalıştığım yerde şöyle durumlar oluyor. Bu süreçleri ilerletenler başarılı olurlarsa bir şekilde terfi vs. alıyorlar, terfi bekleyip te umduğunu bulamayan sağlam elemanlar da işten ayrılıyorlar. Yani birileri kazanırken, firma sağlam elemanlarını kaybediyor gözlemlediğim kadarıyla.

Açıkçası geride kalmam beni biraz üzmedi değil. Zaten bir önceki terfimi alırken, terfim girildikten sonra terfimin gelmesi 1.5 sene sürdü. 2 senede bir olduğu için bu aralık, bir sonraki terfim neredeyse geleceği zaman benim önceki terfim daha yeni onaylandı. Şimdi böyle bir fırsat çıkmıştı önüme kendimi gösterebilmek için ama geride bırakıldım gibi hissediyorum. Kırgınım gibi sanki biraz. Garip hissediyorum kendimi.

Sizin yorumlarınızı alabilir miyim bu konuda?

 
Arkadasinin lafi neden kesinlik kazaniyor? Gecti mi surec artik ?


  • müptezel dostoyevski  (28.03.19 21:04:10) 
Baştan söyleyeyim sektörünü bilmiyorum, yani sen anlatmissin tabii ama ben doğrudan kafamda canlandiramadim.

Hayal kirikligin terfi ile birlikte artacak maaş ise, zaten ekstra bir işin olacak: birine ustalık etmek, yoneticinden belki bu açıdan konuya girip zam isteyebilirsin. Ki aranızda anlasin demiş o tarafı var.

Kısacası hiçbir şeye kalkismadan sonuclandirmissin olayı kafanda, bir şeyler yap, hiçbir sonuç alamazsan o zaman şikayet etmeye baslarsin.

Sonra bence sadece sana has degil, şöyle yaygın bir şey var terfi, kıdem alma; mezuniyet, bir okulu kazanma durumu gerçekleşmeden insanların çoğu kendini onu hakettigine ve kesinlikle olması gerektiğine inandiriyor, sonra hayal kırıklığına uğruyor, kızıyor ya da küsüyorlar. Sen de öyle yapmış gibisin anladığım kadarıyla, tabi bu haketmedigin vs. anlamına gelmiyor; ancak atladigin kısım bunun kararını senin vermiyor olman.

İşten ayrılma tekrar aynı şey ile karsilasmayacaginin garantisini vermeyecektir tahminim o ki. Küsüp kaçmak en az mantıklı olan seçeneğin gibi gözüküyor.
  • encookbensevinnolur  (28.03.19 21:15:07) 
yoneticin ile konus, "boyle boyle seneye terfi almayi planliyorum, bu proje kendimi bu konuda gelistirmek icin guzel bir firsat bu firsati degerlendirmek istiyorum" de. duzgun bir yonetici ise anlayis gosterecektir.


  • crucio  (28.03.19 22:40:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.