[]

Yurtdışına para götürme sınırı?

Herhangi bir ab ülkesi için soruyorum. Örnek Almanya diyelim. 10,000€ üstü değerde bir şey satın alacak olsam bu parayı taşıyamıyorum. Bunun bildirilmesi gerekli deniyor. Bildirince taşınabiliyor mu peki? Veya en mantıklı yöntem nedir? Min. kesintiyle kişi kendi parasını nasıl götürebilir veya orada bir bankadan çekebilir?




 
bildirdiginde duruma gore vergi talep edebilirler. eger temelli tasiniyorsan vergi vermen gerekmiyor. turistik olarak durum nedir bilmiyorum. AML yasalari kapsaminda paranin kaynagini gosterebiliyor olmani bekliyorlar. bu tur engeller disinda bile o kadar yuksek tutari nakit olarak tasimayi sevmem. transferwise'i kullanabilirsin. HSBC gibi uluslararasi subeleri olan bankalari kullanabilirsin. komisyonu cok ama Western Union var. ben transferwise kullaniyorum komisyon olarak en uygunu o. hesabindaki parayi kullanabilmen icin kart da veriyor. ref linkimi kullanirsan da ilk 500pound'luk islemlerinden komisyon almiyor.

transferwise.com
  • crucio  (28.03.19 14:34:11 ~ 14:34:22) 
Avusturya icin konusayim, 10000€ nakitten fazla ulkeye sokacaksan bildirim yapman lazim. Nereden geldigini sorup form doldurmani isterler.


  • kuehles blondes  (28.03.19 17:36:53) 
kaydederek gayet sorunsuz bir biçimde götürebilirsin. turistik amaçlar ile harcayacağını beyan edersin, olur biter. alışverişe geldim der geçersin, ne vergi çıkar ne bişey.


  • babilbaligi  (28.03.19 18:50:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.