[]

İngiltere’de yüksek lisans yapmak hakkında

Yaz sonu gibi İngiltere’ye taşınıyorum. Mesaili bir işim olacak fakat 3 gün boşum var. İkisi hafta sonuna gelse bile biri hafta içi olacak.

Lisans ortalamam 2,53 gibi sikko bir ortalama ama güzel sanatlar alanında olduğum için dosyam var.

Var mıdır bilgisi olanlar? Yüksek lisanslar paralı mı, pahalı mı, anlamlı mı anlamsız mı? Çalışıp bir yandan devam edilebilen bir ortam mevcut mu?

Kalbur üstü bir okul hedefim yok ama yapmış olmak için yetersiz bir okulu da tercih etmem. Gider müze gezerim daha iyi olur.

 
yuksek lisanslar parali, UK-EU ve Oversea olmak uzere 2 kategori var. Benim burada oturum iznim olmasina ragmen UK ya da EU vatandasi olmadigim icin Oversea ucreti odemem gerekiyor. Kendi baktigim universitelerin ucretleri soyle

UCL Interaction Design - UK-EU £13.000 Oversea £28.000
City University Interaction Design UK-EU £8000 - Oversea £18.000
Kingston University Interaction Design UK-EU £5400 - Oversea £10.500

Cok kolay altindan kalkabilir rakam degil bunlar, bunlarin yanina kira, yol vb girince hersey daha da artiyor haliyle. Benim baktigim programlar 1 yillik ve ucretler ekteki gibi ama part time yapmak istersen haliyle daha uzun odeme yapacaksin
  • try again fail again fail better  (28.03.19 13:23:09) 
Oversea ücretler çok pahalı. Try again'in belirttiği ücretler pek çom bölüm içim benzer şekilde. Çalışanlar programlara part-time kabul ediliyor. İki yıl sürüyor programları. Ücret yanılmıyorsan bir yılın ikiye bölünmüş şeklinde olmalı. Çalışma belgeniz olacağı için ödeme planını değiştirme şansınız olabilir. Burs konusunda hangisi olduğunu bilmemekle türk dernek ve vakıfları yardımcı olabiliyor diye duymuştum. Orada olacağınız için araştırma şansınız olabilir. Bol şanslar.


  • nifak tohumu  (28.03.19 15:54:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.