[]

Yeni Nesil Muhasebeci-İstanbul ataşehir

Selamlar ,
şahıs fiması kurmak için bir tanıdık vasıtası ile bir muhasebeciyle konuştumda .
Biraz bu yeni nesil süreçlerden habersiz gibi geldi . (ilk deneyimim olacak çok tanıdığım yok)

Normalde beni yönlendirmesini beklerken sorduğum bir kaç sorudan habersiz gibi geldi geçiştirdi .
aşağıdaki maddelerden anlayan çalıştığınız , bildiğiniz bir muhasebeci varmıdır istanbul ataşehir civarı ?

* E-fatura, e-arşiv (böyle çalışan müşterisi yokmuş)
* paraşüt (adını bile duymamış)
* sanal ofis (burda fatura aldığımı stopaj a girmiyor diye biliyorum bilgin var mı dedim ha öylemi dedi geçiştirdi)
* kayıt için ikametgah, nufus sureti (muhtar dedi e-devletten alsam olmuyo mu dedim kabul ettiririz dedi :D)

 
e-fatura çalışan müşterisi nasıl yokmuş ya, 3 tane bakkal mı bütün müşterileri.. önerebileceğim biri yok ama onunla çalışmayın isterseniz..

son maddeye güldüm bayağı..
  • benaslinda  (28.03.19 09:12:26) 
@ alaimisema istanbul ataşehir , kozyatağı civarı arıyorum


  • magoria  (28.03.19 09:23:20) 
pek fikri olmayanlar cevap vermiş. ben mali müşavir olarak cevap vereyim.

e-fatura/e-arşiv müşterisi olmaması gayet normal. kağıt fatura kullananlar da sadece bakkal, esnaf değil. benim de 2019'a kadar e-fatura mükellefim yoktu, 2019'da bir kişi mecburen geçti. bu mükelleflerden sadece biri esnaf. diğerleri epey yüklü işler yapan firmalar. böyle çalışan müşterisi olmaması ve o mevzuatı bilmemesi normal.

benim de size tavsiyem, mecburiyetiniz yoksa hiç bulaşmayın. öyle uzaktan oh oh her şey elektronik gibi gözükse de hem ekstra masraf, hem ekstra eziyet. örneğin kağıt faturayı klasöre takıyorsun duruyor. e-faturayı xml olarak saklamak zorundasın. hop harddisk bozuldu, fatura gitti, yandın. ama sizin adınıza bulutta saklayan ve başına bir iş gelirse garanti veren firmalar var, elbette paralı. fatura kesmek gib portalından ücretsiz, ama entegre olsun isterseniz yine entegratör firmalar var, onlar da paralı.

paraşüt. biz genellikle müşterinin kendi firmasında kullandığı ön muhasebe programlarını bilmeyiz. bizim programlar ayrı. bunu siz bilseniz yeter. bilmemize gerek de yok, ihtiyaç da yok. mesela e-fatura desteğini ücretsiz veriyor mu bilmiyorum.

sanal ofis fatura veriyorsa stopaj olmaz. yok fatura vermeyip şahısla kontrat yapıyorsanız stopaj olur. sanal ofisin çalışma şeklinde göre değişir bu. fatura keseni de vardır, şahıs olarak kiraya vereni de vardır belki. bunu kast ettiğini düşünüyorum.

muhtardan ikametgah, nüfus sureti falan komikmiş. interaktif vergi dairesinden hiçbir belge gerekmeden açılış yapılıyor. kontrat, kimlik, imza beyannamesi gibi belgeleri sonradan da teslim edebiliyorsunuz.

yani evet kendisi biraz eski tarz gerçekten. ama e-fatura mükellefi olmaması, paraşüt'ü bilmemesi (ben de bilmiyorum, sağdan soldan duyduğum kadar işte) yüzünden değil, muhtardan ikametgah falan dediği için.

istanbul'da olsam görüşelim derdim.
  • kibritsuyu  (28.03.19 10:00:46 ~ 12:05:12) 
sırf adına kanıp e-fatura, e-arşiv olayına girmeyin derim. eğer yükümlü değilseniz tabi.

@kibritsuyu
kontratı olayını da ivd'ne almışlar.
  • cemiyetin ünlü siması  (28.03.19 10:28:59 ~ 10:29:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.