[]

Hollanda’daki 2 okuldan kabul aldım (ama)

Öncelikle okullar hakkaten pahalı, burslara da başvurdum ama çok umudum yok, daha önceden burs alan veya bu okullara giden var mı? Sırf param yok diye gidememek çok üzecek beni. Şu an Türk üniversitelerine de başvuruyorum. Herhangi bir tavsiye ya da tecrübe dinlemeye ihtiyacım var sanırım.
stres altında olmaktan sıkıldım artık :/



 
Haci paran olmadan parali okullara basvurup kabul almissin dogru mu? Sence o okullar neden parali? Sen neden burssuz kabul aldin?
Bosuna kasma yani. Bmw bayine gidip ben bmw arac kabulu aldim ama param yok gibi birsey seninki.

Bende imd mba kosullarini sagliyorum ama 100kdolares yok iste aq
  • dedim dedim de kime dedim  (27.03.19 20:26:38) 
Yani durum ortada. Paran yoksa maalasef gidemeyeceksin. Jean monnet, tev, meb, full bright gibi burslara bakabilirsin o da anca gelecek yila.


  • hayley williams ile evlenecek genc  (27.03.19 20:39:00) 
sayın @dedim hocam, bmw bayiine gitmeyle ne alakası var, ben umutsuz da olsam bu okulların burslarına başvurdum ve hala karar gelmedi. en azından tecrübe diye baktım olaya, biraz yapıcı eleştiriler yapsanız diyorum. sadece biraz daha tecrübe dinlemek istedim. bu mücadelenin içinde olmamın bana bir zararı yok, isyan da etmiyorum. sadece tecrübe ediniyorum.


  • fikrimuhim  (27.03.19 21:09:48) 
abi sen de haklısın ama durum söylendiği gibi maalesef, okuldan kabul almanın bir olayı yok açıkçası. para lazım. para yoksa burs lazım. yani paralı ya da "özel" birisi değilsen çok zor. yohusam hepimiz avrupa'da okurduk zaten, adam mı kalırdı memlekette.


  • der meister  (27.03.19 21:13:56) 
bu okullardan kabul almak zor bir şey değil. ortalamanın bi tık üstü olan kabul alıyor. burs almak, burslu kabul almak zor (ki bu da zor değil aslında, eğitim hayatını planlı programlı geçirir, parlak bir profil oluşturursan burs da alırsın). kendini üzme kabul aldım gidemeyeceğim diye. ben de kabul almıştım (burssuz), gitmedim.


  • deartheodosia  (27.03.19 21:19:34 ~ 21:20:43) 
Finlandiya'ya başvurun, en son eğitim ücretsizdi orada.


  • heritage  (27.03.19 22:51:30 ~ 28.03.19 00:06:34) 
sayın fikrimuhim,
üstat yani istanbul'daki özel ünileri düşün aynı mantık. 'stres altında olmaktan sıkıldım artık :/' demişsin ya ondan dedim. burs dediğin olay zaten top okullara derece ile girerken verilen bir şey. çok kovalama.
illa yurtdışında okuycam diyorsan fransa, almanya, ispanya'daki devlet okullarına bak böyle kenar kentlerde.
  • dedim dedim de kime dedim  (27.03.19 23:12:19) 
Ben bu herkes kabul alıyor düşüncesini anlamadım. Mesela 15 kişinin kabul edildiği birkaç yüz kişinin başvurduğu yer nasıl herkesi almış oluyor?
Yüksek lisanstan bahsediyorum tabii ben. Türkiye'de de öyle değil mi? Kabul ediliyor mu herkes yüksek lisansa? Yoo. Oranın da bir kontenjanı var.

Hollanda konusunda pek bilgim yok ancak böyle burs bekleyip alanlar ve alamayanlar biliyorum. Yukarıda bahsedilmiş başka burslardan ama evet onlar seneye kalır.
  • senolll  (28.03.19 00:51:05) 
@senolll hocam benim başvurduğum bölüm de 15 kişi civarı alıyor her yıl. biraz haksızlık yapıldı bana da aslında yorumlarda :)


  • fikrimuhim  (28.03.19 02:29:31) 
İngiltere amerika vs gibi ülkelerin orta halli ve alt seviye okulları “yabancılar gelsinde yolumuzu bulalım” tarzında bir eğitim sistemine sahipler. Almanya avusturya gibi ülkelerde cüzi ücretlerde okullara da kabul almak zor. Sözün özü olay kabul almak değil, iyi bir üniversiteye bütçeyi zorlamadan girebilmek zaten. Başarı burada farkediyor.


  • filipis  (28.03.19 04:00:26) 
Merhaba,

Arkadaslar sizin sorunuz altina yazmis, sizinkine benzer baska sorular da vardi orada da cevaplandirilmis. Hollanda AB vatandasi olmayan ogrencilerden yuksek egitim ucreti aldigi icin musteri gozuyle bakiyor, okullardan kabul almak kolay.

Diger yandan, butun egitim masraflarinizi karsilamayacaktir fakat ogrenci vizesi ile okul varken haftada 10 saat, tatilde ise sinirsiz calisma izni var. Hollanda'da universite okuyan ogrencilerin belki de %90'i kendi masraflarini cikartmak icin calisiyorlar, is bulmak da cok zor degil. Deliveroo benzeri yemek teslimat servisleri var en kotu ihtimalle orada calisabilirsiniz. Sadece bir bisikletinizin olmasi ( olmak zorunda zaten ) yeterli, bildigim kadariyla saatlik 10-13€ arasinda kazanclari var + bahsis.
Kisaca okurken calistiginiz surece tamamini olmasa da yasam masraflarinizin buyuk kismini karsilamaniz mumkun.
  • whisky  (29.03.19 18:57:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.