[]

Yeni ev doğalgaz sayaç hakkında

Merhabalar,

Yeni bir daire aldık, daha önce hiç oturulmamış. Kapıda doğalgaz sayacı yok, borusu var.

Ben doğalgaz bağlatmak için, proje vs çizdirmem gerekiyor mu? Yoksa igdaş gelip sayacı takıp bağlayacak mı? Ek olarak sayaç için ekstra ücret ödüyor muyum? Normalde kiraya çıktığım evlerde depozita vermiştim zaten de, sayaç olmadığı için ekstra bir ücret daha çıkuyor mu diye.

Çok masraf vs olursa mütehitle konuşacağım.

Su ve elektrik içinde süreci bilen varsa açıklarsa sevinirim.

Teşekkürler.

 
onaylı bir iç tesisatınız var mı ilk soru bu olmalı. yoksa bir iç tesisatçı bulup projesini çizdirip onaylatacaksınız.
sonra dağıtım şirketine abonelik için gideceksiniz. sizden eğer müteahhit ödemediyse abone bağlantı bedeli ve depozito alacaklar (depozitoyu kesin siz ödüyorsunuz). gaz kullanım sözleşmenizi imzalayacaksınız.
en son da iç tesisat kontrolü için randevu alacak iç tesisatınızı yapan şirket (kimin yaptığını bilmiyorsanız müteahhit ile konuşabilirisniz) 15 gün içinde açılacak gazınız.
  • argent dawn  (27.03.19 17:25:29) 
tesisat parası ödeyeceksiniz siz sayacı dert ediyorsunuz. kısa zamanda öğreneceksiniz ki asıl dertlenmeniz gereken kısım tesisat :)
6-7 bin tl hepsi dahil masraf çıkar ayrıca da igdaşa depozito ödersiniz. 6-7 geçen seneki rakamlardı günceli nedir bilmiyorum. ayrıca sıcak su için mi ısıtma için mi olacağına göre de değişebilir. kombi boyutu değişiyor olmalı.
kapıda sadece boru varsa iç tesisat yoktur muhtemelen.
  • ozdek  (28.03.19 00:03:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.