[]

hıv testi için devlet hastanesi tutumu

Bugün bir arkadaşıma test yaptırmak için gittiği devlet hastanesinde önce doktor -evli misin? -neden şüpheleniyorsun? -neden test yaptırmak istiyorsun? tarzı sorular sorup oradan yönlendirdiği başka bir birimde de yine özellikle evli misin? diye ısrarla sormuşlar.
Bir kadına böyle bir testi yaptırmak istediği için bu tarz sorular sorulması garip değil mi?

-Evliyim ama kocamı aldatıyorum.
-Evliyim ama kocam beni aldatıyor.
-Evli değilim takılıyorum öyle.

Bu cevaplar uzar gider neden önemi varda bu kadar ısrarla soruluyor bu tarz sorular?

 
cinsel ilişki yaşıyor musunuzun kibarcası olarak soruluyor. tek amacı bu.


  • siradam  (27.03.19 16:45:48) 
Cinsel ilişki yaşamayan biri (herhangi kanla ilgili bir durumu olmadıysa) neden o testi yaptırmak istesin zaten.


  • IcedFlames  (27.03.19 16:47:35) 
Hiv son yıllarda ülkemizde ciddi artış gösterdi, Kadın erkek farketmez risk varsa kaynağını bulmak, taşıyıcı kişiyi yeni kişilere bulaştırmadan tedavi sürecine yönlendirmek toplum sağlığı açısından elzem olay. Çoğu erkek hayat kadını ile Beraber olup eşine bulaştırma tehlikesi var. Bende eşimde arada test oluyoruz ( tüp Bebek tedavisi ve ameliyat öncesi zorunlu) genelde soruyorlar özel hayat için değil ama toplumu ciddi etkileyen bulaşıcı hastalık olduğu için sorduklarını düşünüyorum. Basit d vitamini testi değil sonuçta.


  • Fritz-X  (27.03.19 16:52:26) 
HIV pozitif kişinin eşine de virüs bulaşma ihtimali olduğu için durum eşine haber verilir. Yoksa doktorlar çok meraklı değil evli olup olmadığınıza arkadaşınız merak etmesin.


  • sys coyg  (27.03.19 17:08:50) 
ahlakçılıktan dolayı bakire misin diye soramıyor cinsler.

neyse, arkadaşın da sallasaymış bir şey. dürüst olmak zorunda değil.
  • lcha  (27.03.19 17:12:50) 
Benim sormak istediğim bu testi yaptırmak için bu sorulara gerek olmadığı. Ben hiçbir gerekçe sunmadan bile bu testi yaptırmalıyım kimseyi ilgilendirmez sebebi.

Zaten sonuç pozitif çıkarsa kayıtlara giriyor ve eşi varsa eğer eşine bilgi verilip ona göre kayıt altına alıyorlar.
Test negatif çıkarsa da eşini arayıp senin eşin bize geldi test yaptırıyor haberin olsun mu diyecekler.
  • IcedFlames  (27.03.19 17:20:46) 
IcedFlames yanlış biliyorsun.
1 - girdiğin yer market değil, hiçbir gerekçe sunmadan yaptıramazsın. Onu gidip özel lab'da yaptırabilirsin.
2 - diğer cevaplarda da söylendiği gibi, hiv ihtimalinde sizin kadar partneriniz/eşiniz de risk altında. Bu yüzden soruyorlar. + gelirse de eşinize bildirilmesi gibi bir durum yoktu en son. Size bilgi verilir, hatta bildiğim kadarıyla kimliğiniz gizlenir hiv numunelerinde.
Test pozitif gelse se negatif gelse de eşini/çocuğunu arama durumu yok (otomatik olarak), hastayı bilgilendirirler o kadar.

Geçmiş olsun.
  • aylakadam  (27.03.19 17:35:23) 
aylakadam, olabilir ben yanlış biliyor olabilirim.
Bana garip geldi bu tarz sorular.

  • IcedFlames  (27.03.19 17:44:35) 
Evliysen esinin de yaptirmasi gerekir vs.seklinde veya partnerinin de bu testleri yaptirmasi gerekir diye oneride bulunacak doktordur belki


  • Diskirminant  (27.03.19 18:11:24) 
Seks iscisi olma ihtimalin de var, belki bilmiyorken meslegini soylemekten cekinmeyip pozitif cikinca gizleyeceksin.

X sehrinde aids panigi haberleri hatirliyorum, kadini hafiften afise edip iliskiye giren erkekleri haberdar etmislerdi.
  • acemi  (27.03.19 19:21:22) 
gerçekten kimse sizin evli olup olmadığınızı, kaç kişiyle seks yaptığınızı merak etmiyor. tamamen tıbbi ve yasal sebeplerle soruluyor.


  • yuvarlanantencereninkapagi  (27.03.19 19:58:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.