[]

Dişi kedi kısırlaştırma sorunsalı

Selamlar, 1 yaşında bir dişi kedim var. Bu aylar baya zorlu geçiyor. Kısırlaştırma olayından korkuyorum açıkçası. İnternette çok yorum gördüm bu işlemden sonra ölen, hasta olan, yarası kapanmayan v.s.
Çok ikilemdeyim napsam sizce?
Bir erkek kedi bulup çiftleştirsem diyorum ama yavruları nereye vereceğiz. Hadi bu sefer yaptık diyelim yine olacak bu işlem.


 
bizde de bir dişi kedicik var aynı durumda. hafif bir korku var ama ameliyat gününü aldım. çiftleştirmek sadece ameliyatı erteleyecek. üstüne sahiplenilmesi gerekecek yeni yavrular doğacak. ben o yavruları veremem de.

bu işlemden kaçamayacaksa sağlığı yerindeyken olması en iyisi. 2 gün sonra tümör, enfeksiyon gibi bir nedenle ameliyata alınsa komplikasyon riski artacak. bence böyle düşünmek gerekiyor.
etrafımdaki kediler hep sorunsuz 2-3 güne eski enerjilerine kavuştular. bizimki de toparlar diye umuyorum.
  • master of ceremonies  (27.03.19 17:28:01) 
bende 2 tane erkek kedi vardı, ikisini de kısırlaştırdım. arkadaşımda da 1 erkek 1 dişi vardı, o da kısırlaştırdı hiçbir şey olmadı. bence korkulacak bir şey yok, yaptırın. kediye de yazık, size de.


  • aelfinn  (27.03.19 17:33:56) 
Erkekte hiç sorun olmadı baya basit işlemdi ama dişileri karından ameliyat şeklinde yaptıkları için korktum açıkçası. Yapacağız artık napalım. 450-650 tl arası fiyat verdi herkes aka fatihte yaşam veteriner diye bir yer var 280 tlye yapıyor bilginiz olsun, yorumlar da iyi.


  • six packsiz  (27.03.19 17:42:22) 
ben özellikle bu operasyonu çok sık yapan bir doktor seçtim, doğrudan veterinerlik fakültesinde sokak kedilerini kısırlaştıran doktora yaptırdım çünkü bu tür işler tecrübe ve el becerisi istiyor. hiçbir sorun yaşamadık, kedim birkaç saat içinde kendine geldi, yarası rahat kapandı, çok rahat oldu. çiftleştirmenin sonu yok ayrıca kısır olmaları dişi kediler için çok daha sağlıklı.


  • tiny penny  (27.03.19 19:15:50) 
Kesinlikle korkmayın. Kısırlaştırmazsanız ileride kedinizin başına gelebilecek başka bir sürü hastalık var. Ben de korkup kısırlaştırmadım ve 10 yıl sonra, yani şu an acısı çıkıyor çok üzücü bir şekilde. Bunun vicdani yüküyle yaşamak zor. Hayvanın ömrünü kısaltmış oluyorsunuz bu şekilde.


  • inawen  (27.03.19 22:47:38) 
Ne bileyim çok alıştım evlat gibi malum. İster istemez korkuyor insan. teşekkürler herkese yaptıracağım yakın zamanda :)


  • six packsiz  (28.03.19 01:10:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.