[]

eczacı duyuruculara soru - reçete geçerlilik süresi ve bulunamayan ilaç

Merhabalar,

Reçetelerin geçerlilik sürelerini merak ediyorum. Örneğin 1 Nisan'da ilaç yazdırırsam reçetem ay sonuna kadar geçerli olur mu? İşleyiş nasıl?

Bir de Asacol'un Mart başında eczanelere verildiğini söylediler (Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu) ama her hafta sormama ve isim bırakmama rağmen ilaç alamadım. Bu ilaç ile ilgili bilgisi olan var mıdır acaba? Eczanelere isim bırakıyorum ama tanımadıkları için dikkate almadıklarını düşünmeye başladım. Her hafta ararken mahçup oluyorum artık. Nasıl bir yol izlersem daha iyi olur? Nisan başında tekrar verilecek diyorlar ama yine alamayacağım diye endişeleniyorum.

Teşekkürler.

 
Reçete birkaç iş günü geçerli sadece. 4 ya da 5 olabilir.


  • whoosie  (27.03.19 13:50:27) 
5 is gunu gecerli.

eczanelerde de ilaclar yok, depoda da yok. ilac krizi var, yoksa ararlardi.
  • cedex  (27.03.19 13:56:47) 
Reçete yazıldığı gün dahil sayarsanız, en geç 4. iş günü geçerlidir.
Asacol enema arıyorsanız, depolar çok kısıtlı sayıda veriyor; bulmanız zor. Tablet isterseniz yardımcı olabilirim.

  • anthemis nobilis  (27.03.19 14:51:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.