[]

Hamile kalmak bu kadar zor mu ?

Merhaba , yaklaşıl k 9 Aydır bebek düşünüyoruz . Her türlü tahlili yaptırdık her ikimizde eşimle . Son olarak Hsg (rahim filmi ) de çekildim ve sanırım olmuyor kafasına girdim. Bir yandan çok üzülüyorum bir yandan her şeyin bir zamanı var diyorum . Fakat genel olarak çaktırmasam da endişeli ruh halim. Muhakkak benimle aynı şeyleri yaşayanlarınız vardır sonucu olumlu ya da olumsuz olsa da kendimi nasıl rahatlatırım fikirlerinizi öğrenmek istiyorum .




 
yaşlar kaç


  • füt  (27.03.19 13:12:12) 
Zor. Bir bebeğin sağlıklı bir şekilde dünyaya gelmesi istatistiksel olarak bayağı düşük. Yaşlar kaç bilmiyorum ama 30 yaş altı çiftlerde 1 yıla kadar araştırmaya bile gerek yok. 30 yaş üstü bekleme süresi 6 ay. Siz bir sürü test yaptırmışsınız zaten. Sorun yoksa denemeye devam edin.


  • Lim5  (27.03.19 13:12:22) 
hocam yaşlar kaç bilmiyorum ama biraz gündelik yaşamdaki endişe vs. de durumu etkiliyor. çevremden gördüğüm şey şunlar:
1- iş hayatının stresi
2- görev gibi cinsel birliktelikler
3- yumurtlama zaman takibi

Genelde herkes 3ü beceriyor ama ilk 2sini kontrol edemediği için işleri uzatıyorlar. Mümkünse birlikte kısa bir tatile çıkın, hafif alkol alın ve eğlenin. (duyduğum tavsiyeler de hep bu yönde oldu)
  • lcha  (27.03.19 13:12:40) 
1 yıla kadar araştırmaya gerek bile yok +1


  • master of ceremonies  (27.03.19 13:18:32) 
Yaslar 34 ve 38 :(


  • olsun  (27.03.19 13:22:26) 
denemeye devam, 45 yaşında çocuk yapan var


  • füt  (27.03.19 13:24:25) 
Murphy kanunları gecerli sanırım. İstemezsen şak oluyor, isteyince olmuyor :)


  • prizmatik  (27.03.19 13:24:34) 
Zor gerçekten. İlk hamile kaldığımda 10 ay uğraşmıştık. Sonra düşük yaptım, kaybettik. Ardından önerilen süre geçince tekrar başladık yine bir 7-8 ay sürdü, tam 1 yıl sonra yeniden hamile kalabildim. Eğer yumurtlama zamanını takip ediyorsanız ilişkiye gireceğiniz süreyi geniş tutun. Yani yumurtlama gününüz +/- 5 gün olarak gün aşırı ilişkiye girin. İlişki sonrası sırtüstü yatarken popo ve bel kısmına yüksek yastık koyun yatın. Ayağınızı duvara falan dikin. Ben de tam umutsuzluğa kapılıp tamam bir kere hamile kaldım, demekki artık olmuyor derken gebeliğimi öğrendim.

Bir de soğan kürü, incir kürü falan diyorlar internette tarifleri var. Ben çok bilimsel bulmamıştım ama denemeyi düşünmüştüm iyice umutsuzluğa kapılınca. Siz deneyin belki vesile olur.
  • curukturpkokusu  (27.03.19 13:36:14) 
Bana doktor çocuğun olmaz demişti. Olmayacakmış gibi kabullenmiştim. Bir anda bebek beklediğimizi öğrendik. Murphy’ye katılıyorum.

Demek istediğim aslında olmayacakmış gibi davranınca oluyor değil. Durum ne olursa olsun durumu kabullenip rahat olun. Önemli olan sizin ruh ve beden sağlığınız. Kolay gelsin.
  • rakidabalikolsa  (27.03.19 13:59:14) 
1- ailenzde gebelik oranları nasıl?
doktor bunu sormaz ama aslında en büyük göstergelerden biridir..anneniz teyzeleriniz anneanneniz kaç yaşında, kaçar yıl arayla gebe kaldı, yumurtlama döngüleri nasıldı? niye kadınlar böyle şeyleri takip etmez bilmiyorum ama kendi doğurganlığınızın en büyük göstergeleri arasında bunlar.
2- doğum kontrol hapı kullandınız mı? ertesi gün hapı kullandınız mı? yumurta rezervinize bakıldı mı? kaç yaşından beri adet görüyorsunuz ve düzenli midir adetleriniz? (yumurtlama takip ediyorsanız özellikle) bir sürü test dediğiniz nedir? kilo, şeker, tiroid gibi öyküleriniz var mı?
3- en önemlisi rahat olacaksınız. demesi kolay biliyorum da bu iş böyle.
  • niye ama  (27.03.19 14:01:56) 
Size öncelikle bu olayı akışına bırakmanızı öneririm. Çevremizde herkes 7 ay çalıştık, 10 ay çalıştık falan diyordu.Bizde bizde başlayalım 1 yıla ancak tuttururuz diye düşündük. 1. ayda tuttu. Hatta çocuğumuz olacağını duyunca şaşırdık. Yani çocuğum olmalı olmalı diyerek stres yapmayın.Buradaki en ama en önemli olan şey stres yapmamak. Çevremde kim varsa stres altında. Çocuğum olmuyor olmayacak mı gibi. Siz normal hayatınızı yaşamaya devam edin, kendi kendine süreç gelişir.

Zaten bütün tahlilleri yaptırmışsınız, rahat bırakın kendinizi.
  • kraldan cok kralci  (27.03.19 15:10:06) 
Denemeye devam edin bence de 40 yas ustu olup ilk defa cocuk sahibi olanlar da taniyorum 17 18 yasindayken bir turlu hamile kalamayanlari da.

Mesela benim annemle(18 yas) babam(25 yas) 93 yilinda evlemisler benim dogumum 95 yilinin sonuna denk geliyor. Halamsa 30 yasinda evlendi 1 ay sonra hamile kaldi.

Bu isler degisiyor yani. Doktorunuz olumsuz bir sey soylemedigi muddetce can sikacak bir durum degil.
  • Seriusestquamcogitas  (27.03.19 15:17:44) 
ben dahil etrafımdaki 3-4 çift aynı sizin gibiydi.
ne zaman ki "amaaan başlarım planına programına. ne zaman olursa olur" kafasına geldiğimiz ay şak gebelik gerçekleşti :)

çok fazla kasmamak lazım yani :)
  • teritori  (27.03.19 15:29:50) 
moralinizi bozmayın. ikiniz de beslenmenize, sporunuza, dinlenmenize ve eğlenmenize bu sorunu kafanıza takmadan devam edin. hiçbir fiziksel sorun yoksa elbet er ya da geç olacak!


  • hocam  (27.03.19 15:33:26) 
Birlikteliklerinizde takvime dikkat ediyorsunuz degil mi? Belli tarihlerde hamilelik ihtimali yuksek.Bu tarihleri kacirmayin.


  • turkuaz  (27.03.19 15:49:54) 
MR'a girdiniz mi* Polikistik over sendromu için kontrol yaptırdınız mı ya da başka türlü?


  • nıç  (27.03.19 16:22:48) 
28 yaşındayım, 23 yaşında evlendim. korunmayı çoğu zaman boşverdik ve 5 yılda hiç gebe kalmadım. düşünmediğimiz için üzerinde durmuyordum ama son 6 aydır şüphelenmeye başladım. tüm kontrollerden geçtim, alanında isim yapmış profesörlere gittik. hiçbir şey yok hatta sonuçlar çok iyi, "çok elverişli". pkos, hormonal bozukluk hiçbi şey yok. eşimin de sonuçları iyi. peki bu kadar zamanda neden hamile kalmadım? bilmiyorum. yumurta çatlatma iğnesi oldum, doktorla takip ettik, yine olmadı. akışına bırakınca da bırakmayınca da olmuyormuş yani. tek gecelik ilişkilerden nasıl hamile kalınabildiği benim için büyük muamma şu sıralar. 6. yıla giricez yakında, bebek yok. ben de artık aklıma geldikçe üzülmeye başladım. bi yandan yaşım daha 28 diyorum bi yandan bu kadar yılda olmadıysa bundan sonra olmaz diyorum. birkaç ay daha deneyip tüp bebek düşüneceğim.


  • deartheodosia  (27.03.19 18:09:55) 
işin içine girmeden olmuyor. 30 yaş üstüyüz, 1 sene normal denedik daha sonra doktora gittik. her türlü test vs. yapıldı. artık dayanamadık dedik aşılama yapalım dedik dr gerek yok sağlıklısınız devam dedi. eşim her ay üzülüyor, bende üzülüyorum elimden bir şey de gelmiyor. bekliyoruz başka çare yok. bu işlere ilgim alakam hiç olmadı ancak işin içine girince herkesin zor hamile kaldığını anladım, ancak kimse bizi anlamıyor. zor çocuk sahibi olanlar bile ilk ayında hamile kalmış gibi davranıyor. hastanelerde en kalabalık bölümler kadın hastalıkları.


  • mikahakkinen  (27.03.19 19:05:52 ~ 28.03.19 08:57:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.