[]

İşyerinin Sigorta Primlerini Bölmesi

Merhaba.

Birkaç ay içinde istifa etmeyi düşündüğüm işyeri sigorta primlerini düzenli yatırıyor mu diye ara ara kontrol ediyorum. Az önce kontrol ederken, bu senenin Ocak ve Şubat ayı girişlerini ikiye bölerek yaptıklarına denk geldim 4a Hizmet Dökümü detay kısmında. Şöyle ki, Ocak ayında önce 13 gün giriş yapılmış, sağdaki eksik gün nedeni kısmında "diğer nedenler" şeklinde belirtilmiş ve sonra yine Ocak ayı için 17 günlük bir giriş daha yapılmış. Şubat ayını da 16+14 olarak bölmüşler.

Zaten sigortayı asgariden yatırıyorlardı. Bu 2 posta halinde sigorta girişini de 2 yıldır ilk kez yapıyorlar. Neden olabilir, neyin peşindeler de yapıyorlar bunu? (Mart girişleri gelecek ay sisteme düşeceğinden oradaki durumu göremiyorum)

 
Giris cikis yapiyor olabilirler mi ?


  • oscar  (27.03.19 06:23:27) 
bende de aynı durum var. Eğer firmanız teknopark gibi bir yerdeyse ya da bir şekilde vergi teşvikinden yararlanıyorsa belirli gün vergili belirli gün vergisiz olarak çalışıyor gösterebilir. O sebeple bölüyorlar diye düşünüyorum. Zaten vergisiz olarak çalıştırdığı günler için agi alamıyorsun.


  • kraldan cok kralci  (27.03.19 08:45:23) 
teknopark'ta bir firmada çalışırken benim de bu şekildeydi. ama her ay böyleydi. sebebini hiç sormadım açıkçası.


  • contavolta  (27.03.19 09:00:31) 
teknokent ya da ar-ge merkezi sebebiyle olabilir. teşvikten faydalanan kısım aynı şirkete ait bir bordroda, yararlanmayan kısım diğer bir bordroda görünüyor.

olması gereken bu, sizin vergi ve sigorta ödemeleriniz için fazladan istisna kullanmamak için böyle bir uygulama yapılmış olabilir.
  • babilbaligi  (27.03.19 09:29:48) 
Teknopark, Ar-Ge Merkezi ve Proje durumlarında olabilir +1


  • cursor  (27.03.19 09:47:56) 
Giriş çıkış yok, öyle olduğunda giriş ve çıkış tarihleri yazıyor. Bugün diğer arkadaşlarınkileri de kontrol ettik, sadece bende var bu durum. Ar-ge merkezi statüsüne geçildi sanırım ancak sadece bende bu durumun olması kafamı kurcaladı. Gerçi şirket 50 küsür kişi ancak 3 arkadaşınkine baktık sadece.


  • rakunzelll  (27.03.19 22:41:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.